Původní recept na vynikající játrový koláč.
Játrový dort – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Vezměte na vědomí tento recept na játrový koláč s houbami, protože bude moci ozdobit váš velikonoční stůl a překvapit svou bohatou chutí. Do náplně se navíc přidává tavený sýr, který pokrmu dodá křehkost.
Mimochodem, do těsta se přidává rostlinný olej, takže ho nemusíte přidávat na pánev, uvádí My s odkazem na alionakarpiuk.
Skutečné mistrovské dílo z obyčejných vajec – recept na snídani za 15 minut.
Játrový koláč s houbami – recept
- kuřecí játra 500 g
- mléko 250 ml
- mouka 3 polévkové lžíce se skluzem
- vejce 2 ks
- máslo 3 polévkové lžíce.
- koření
Na nádivku:
- 2 tavené sýry
- mrkev
- cibule
- žampiony 250 g
- majonéza
Do hluboké mísy pošlete játra, vejce, mouku, koření, olej a vše rozšlehejte mixérem dohladka.
Palačinky smažíme na středním plameni z obou stran.
Žampiony a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.
Velikonoční stůl / infografika: My
Na rozehřáté pánvi s rostlinným olejem osmahneme zeleninu a houby, necháme vychladnout, přidáme nastrouhaný sýr a majonézu.
Na každou placku pošleme nádivku a tak pokračujeme až do konce surovin.
Vršek placky potřeme majonézou, posypeme strouhaným vejcem, ozdobíme bylinkami a plátky smažených hub.
Dobrou chuť!