Jak připravit lahodný krém – recepty na dorty a pečivo

Pudinkem lze potírat dorty nebo ho použít jako náplň do moučníků.

Jak připravit lahodný pudink pro všechny příležitosti / depositphotos.com

Pudink je odedávna považován za jeden ze základních a ideálních pro různé dezerty. Několik jeho receptů by rozhodně nemělo chybět v kuchařce hostitelky.

Zde se dozvíte, jak připravit pudink na tři různé způsoby.

Pudink – klasický recept

Tento pudink pro Napoleona je prostě nutné znát. K jeho přípravě potřebujeme:

  • dva žloutky;
  • jedno vejce;
  • 350 mililitrů mléka;
  • 50 gramů mouky;
  • 50 gramů másla;
  • 120 gramů cukru;
  • 10 gramů vanilkového cukru.

Odvažte a připravte si ingredience. Nalijte mléko do hrnce se silným dnem a přidejte polovinu cukru. Zahřívejte, dokud se nezapaří, a stáhněte z ohně. V míse ušlehejte žloutky, vejce, zbylý cukr, vanilku a mouku do běla.

Přilijte polovinu ohřátého mléka a šlehejte mixérem na střední rychlost. Zbylé mléko dejte zpět na plotnu a tenkým proudem do něj vlijte moučnou směs. Budoucí krém míchejte metličkou asi 30 sekund. Když se vaří a mírně zhoustne, odstavte ji z ohně a přelijte do mísy.

Přidejte máslo a míchejte do hladka. Přikryjte potravinářskou fólií, aby přilnula k povrchu. Krém nechte vychladnout a poté jej můžete použít.

Univerzální krém – recept

Nyní se zamysleme nad tím, jak připravit pudink pro Napoleona z 1 litru mléka. Na to si vezmeme:

  • litr plnotučného mléka;
  • 100 gramů másla;
  • dvě vejce;
  • vanilin;
  • 250 gramů cukru;
  • tři polévkové lžíce mouky.

Mléko zahřejte v hrnci se silným dnem nebo na pánvi. Do mléka přidejte na kostičky nakrájené máslo. Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkou dohladka. Směs vlijte do mléka a promíchejte.

Když se začne vařit, ztlumte oheň a postupně přidávejte mouku, přičemž krém rychle míchejte. Když zhoustne, můžete ji sundat z plotny a nechat vychladnout.

Tento krém na mléko lze považovat za nejjednodušší a bez příkras. Přejděme k zajímavější variantě.

Pudink s kondenzovaným mlékem

Tento pudink je díky své bohaté chuti ideální do dortů a jiných dezertů. K jeho přípravě potřebujeme:

  • 300 mililitrů mléka;
  • 200 gramů kondenzovaného mléka;
  • 200 gramů másla;
  • 60 gramů cukru;
  • 30 gramů pšeničné mouky;
  • tři žloutky;
  • lžíce vanilkového cukru.

Máslo předem rozehřejte na pokojovou teplotu. Hrnec s mlékem postavte na mírný oheň. Nepřivádějte ho k varu.

Žloutky utřete s cukrem, vanilkou a moukou. Do této směsi zředěně vlijte trochu horkého mléka a rychle promíchejte, aby nevznikly hrudky. Poté všechnu tuto tekutinu přelijte do hrnce a vařte do zhoustnutí. Nedělejte ji příliš hustou, protože po vychladnutí ještě více zhoustne.

Pod potravinovou fólií zcela vychladíme a poté vyšleháme s měkkým máslem. Poté po částech přidávejte kondenzované mléko. Krém bude svěží a lahodný.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími