Jak vařit chutné líné knedlíky s tvarohem: osvědčené recepty

Dvě varianty líných knedlíků, které si snadno připravíte k snídani.

V létě se líné knedlíky mohou podávat se sezónními bobulemi a ovocem / depositphotos.com

Líné knedlíky z tvarohu jsou skvělou variantou snídaně, která vám umožní jíst zdravě a chutně.

Dnes se podíváme na to, jak připravit líné knedlíky podle dvou různých receptů.

Líné knedlíky – recept

Tyto líné knedlíky s tvarohem jsou sladké, ale na přání je můžete udělat i slané. V tomto případě stačí nepřidávat cukr.

Na přípravu líných knedlíků na 500 g tvarohu vezměte:

  • 500 g tvarohu;
  • čtyři lžíce cukru;
  • jedno vejce;
  • čtvrt lžičky soli;
  • šest lžic mouky + na posypání pracovní plochy.

Vše smíchejte v míse a důkladně promíchejte. Pokud je těsto příliš lepivé, můžete přidat ještě trochu mouky. Je důležité nemíchat příliš, aby knedlíky nebyly tuhé.

Za normálních okolností se těsto bude trochu lepit na ruce, ale dá se s ním pracovat.

Pracovní plochu posypte moukou. Část těsta rozválejte na tenký plát široký asi 2,5 cm. Nakrájejte ho podélně na jeden a půl centimetrové kousky. Pokračujte, dokud není těsto hotové.

V případě potřeby lze část knedlíků zmrazit – nejprve na rovné ploše a poté přenést do nádoby nebo sáčku k uskladnění.

Přechod na vaření. Přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní trochu soli a cukru. Jak dlouho vařit líné knedlíky? Asi tři minuty. Orientujte se podle toho, aby hotové knedlíky plavaly. Poté je můžete vyndat na talíř. Podávejte s kouskem másla nebo s jakoukoli marmeládou.

Nyní se podívejme, jak Klopotenko připravuje líné knedlíky.

Líné knedlíky – recept s tvarohem podle Eugena Klopotenka

Nabídl svou jednoduchou verzi tohoto pokrmu. Vezměte si:

  • 350 g tvarohu (9 %);
  • jeden žloutek nebo celé vejce;
  • jedna polévková lžíce cukru;
  • čtyři lžíce mouky + na pracovní plochu;
  • 0,5 lžičky soli.

Tvaroh smíchejte v míse s cukrem a solí. Poté přidáme žloutek, mouku a přivedeme k homogenitě. Pracovní plochu poprášíme moukou, těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme párky. Nakrájíme je na tyčinky, ponoříme do vroucí vody a dvě až tři minuty povaříme. Když vyplavou, vyjmeme je. Tento pokrm jíme s libovolnou omáčkou podle vlastního výběru.

Když budete vědět, jak připravit líné knedlíky, seznam snadných snídaní se výrazně rozšíří.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími