Rychle a chutně: čím obložit vaflový dort, aby si každý řekl o další?

Poradíme vám, co můžete přidat do krému a jakou náplň použít do vaflového dortu.

Vaflový dort s nevařeným kondenzovaným mlékem / depositphotos.com

Vaflový dort s kondenzovaným mlékem je již dlouho klasikou domácích dezertů. V průběhu času vzniklo mnoho variant. Dorty se mazaly různými krémy a přidávaly se do nich neobvyklé náplně.

Do krému lze přidat např:

  • rozpuštěnou čokoládu nebo kakao;
  • nasekané ořechy;
  • kokosové hobliny;
  • citronová nebo pomerančová kůra.

Jako další náplň můžete použít džem, marmeládu, sušené ovoce, med nebo čokoládovou pastu.

Zvažte také dva postupné recepty na tento dezert.

Vaflový koláč s vařeným kondenzovaným mlékem

Tento recept je blíže klasickému receptu, ale přesto má zajímavý rozdíl. Na koláč bereme:

  • balíček vaflí;
  • 150 g ořechů (vlašských);
  • plechovka kondenzovaného mléka;
  • 200 g másla;
  • 250 gramů vypeckovaných třešní;
  • 100 gramů cukru.

Máslo vyndejte z lednice předem. Kondenzované mléko můžete koupit ihned uvařené nebo si ho připravit doma. K tomu je třeba odstranit etiketu, plechovku vložit do nádoby s vodou. Vařte ji na mírném ohni asi dvě hodiny. Otevřete až poté, co plechovka trochu vychladne.

Do hrnce vložte třešně s cukrem a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Máslo vyšleháme s kondenzovaným mlékem. Višně rozšleháme mixérem dohladka a vaříme dalších 20 minut.

Poté koláče potřete krémem s třešněmi. Je důležité nechat trochu krému na potření boků a vrchu dortu. Posypte je nasekanými ořechy. Oplatkový dort uložte do chladničky.

Vaflový dort – recept s ovocem

Jedná se o neobvyklou, ale velmi chutnou verzi tohoto dezertu. Na přípravu koláče vezměte:

  • balíček dortů;
  • 200 gramů másla;
  • 200 gramů kondenzovaného mléka;
  • 400 gramů jablek;
  • lžíce cukru;
  • balíček želé;
  • ovoce a bobule na ozdobu.

Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Podusíme je na pánvi s cukrem do měkka. Přendejte je do mísy a zalijte balíčkem želé. Vše promícháme a necháme vychladnout. Směs by měla zhoustnout.

Máslo je třeba vyndat předem. Když změkne, vyšlehejte ho s kondenzovaným mlékem. Přistupte k sestavení dortu. Koláče namažeme a střídavě je plníme krémovou a ovocnou náplní. Zdobíme. Necháme v chladničce dvě hodiny odležet a teprve poté oplatkový dort podáváme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími