Nejen zeleninový salát: bombastické možnosti, co můžete připravit z ředkviček

Šéfkuchař se podělil o několik nápadů na originální pokrmy z ředkviček.

Co uvařit z ředkviček / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa

Naučíte se:

  • Mohou se ředkvičky opékat
  • Co lze z ředkviček připravit kromě salátu?

Ředkvička je letní zelenina, která obsahuje mnoho užitečných látek. Většina hostitelek ji však buď přidává do salátu, nebo z ní připravuje šlehané ředkvičky. místní šéfkuchař Eugen Klopotenko na svém vlastním kanálu na YouTube prozradil, jak jinak lze tuto zeleninu chutně připravit.

Jedinečný recept na „šlehanou ředkvičku“, která zastíní všechny pokrmy na stole.

My se dozvěděl, že můžete vyzkoušet ředkvičky v pečené podobě. K tomu je třeba vzít 400 g zeleniny, z každé ředkvičky odříznout vršek a spodek a pak ji rozkrojit na polovinu.

Pak zbývá ředkvičky 2-3 minuty opékat na rozehřáté pánvi s 20 gramy másla, pokrm osolit a zastříknout citronovou šťávou.

Další možností přípravy ředkviček je kvašení. Po odkrojení špiček ředkviček je třeba je vložit do sklenice, na stejné místo vhodit stroužky česneku. Poté je třeba v 1 litru vody rozpustit 30 g sody a vzniklou tekutinu přidat do sklenice s ředkvičkami. Ke kvašení by se ředkvičky měly nechat 5-7 dní.

Další zajímavá varianta, kterou nabízí Klopotenko –

ředkvičkový koláč. Budete na něj potřebovat následující ingredience:

  • Ředkvičky 600 g
  • Listové těsto 500g
  • Máslo 20g
  • Med 2 polévkové lžíce.
  • Sójová omáčka 2 polévkové lžíce.
  • Vejce 1 ks.

Rozmražené těsto přeložte na polovinu a trochu rozválejte. Současně je třeba připravit ředkvičky, a to je 15 minut smažit na pánvi se sójovou omáčkou a medem. Když je náplň hotová, položíme ji na vytvarované těsto a přitiskneme jeho okraje. Před pečením koláč potřeme žloutkem a vložíme ho na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Kdo je Eugen Klopotenko?

Eugene Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Je spoluzakladatelem restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Ostatní“ (Lvov), autorem populárních ukrajinských kulinářských webových stránek klopotenko.com, píše Wikipedie.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími