Jak si nezkazit oblíbenou pochoutku: kde a jak dlouho můžete dort skladovat

Většina dortů se dobře skladuje při pokojové teplotě, zejména pokud neobsahují náplně podléhající rychlé zkáze.

Jak správně skladovat dort / Koláž: My, foto: Pexels/Ronmar Pixabay/Lacamiento Pexels

Hlavní:

  • Většina dortů se dobře skladuje při pokojové teplotě
  • Čokoládové dorty bez mouky je nejlepší nechat mimo chladničku.

Profesionální cukráři a tvůrci receptů nám poradili, jak správně skladovat různé druhy dortů.

Přečtěte si náš materiál „Nejjednodušší recept na lahodný moučník z dětství“.

Platí to jak pro jednoduché, moučkovým cukrem posypané, tak pro stupňovité dorty s náplní a polevou, píše Martha Stewart.

Máslové dorty

Tyto koláče se mohou zdát poněkud suché, pokud je jíte přímo z lednice. Proto je nejlepší je před podáváním uchovávat při pokojové teplotě, aby se plně rozvinula jejich chuť a struktura.

Obecná doporučení

Většina dortů se dobře skladuje při pokojové teplotě, zejména pokud neobsahují náplně nebo krémy podléhající rychlé zkáze. Pokud je dort zdoben polevou nebo náplněmi, které vyžadují chlazení, měl by být uložen v chladničce. Jednoduché dorty s moučkovým cukrem nebo lehkou polevou je však nejlepší uchovávat mimo chladničku.

Vrstvené dorty s máslovým krémem

Tyto dorty bývají velmi vlhké, a pokud neobsahují rychle se kazící ingredience, lze je skladovat při pokojové teplotě až 5 dní ve vzduchotěsné nádobě.

Piškotové a šifónové dorty

Díky rozšlehaným vejcím je struktura těchto dortů obzvláště lehká. Vydrží čerstvé asi 2-3 dny a pokud neobsahují krémové náplně, nemusí se ani uchovávat v chladničce.

Pound cake

Díky hutné struktuře a vysokému obsahu másla vydrží tyto muffiny při pokojové teplotě vlhké až týden. Skladování v lednici je naopak může rychle vysušit.

Moučníky a koláče bez mouky

Čokoládové dorty bez mouky je nejlepší nedávat do lednice, protože po zchlazení jsou příliš husté. Při pokojové teplotě si zachovají svou chuť a strukturu po dobu 2-3 dnů.

Které dorty se musí uchovávat v chladničce

Tvarohové dorty

Po upečení by měl cheesecake vychladnout a být uložen v chladničce – je to důležité pro zachování struktury a čerstvosti. Měl by být uložen v lednici v potravinářské fólii, aby se zabránilo hromadění vlhkosti, a měl by se spotřebovat do 5-6 dnů.

Nepečené dorty

Takové dezerty obvykle obsahují smetanu, sýr, kondenzované mléko, takže vyžadují stálé chlazení. V chladničce je lze skladovat až 5 dní. Zmrazené zbytky, pokud jsou pevně zabalené, vydrží v mrazničce několik měsíců.

Podívejte se na video – autorův recept na koláč:

Dříve kulinářský expert kanálu YouTube Recepty a techniky vyprávěl o tom, jak uvařit dort podle autorského receptu. Je neuvěřitelně chutný.

Dorty – piškotový, krém – zakysaná smetana, zakysaná smetana a hroznové víno. Hroznové víno na povrchu. Dort je vyroben bez chemických barviv.

Již dříve bylo informováno o dortu s tajnou přísadou v novém receptu. Do těsta se přidává rostlinný olej, takže ho není třeba přidávat na pánev.

Připomeňme, že dříve My psal o tom, že v obchodě dort čítal 18 přísad. Je důležité vědět, že některá potravinářská aditiva mají nejen kumulativní účinek a snižují lidskou imunitu.

Další novinky:

Co víte o MarthaStewart.com?

Na stránkách MarthaStewart.com najdete recepty, nápady na kutilské projekty, nápady na zahradničení, jednoduché tipy na zábavu, tipy na krásu a inspiraci na svatbu. Najdete zde také tipy pro design a úklid.

Zakladatelka stránek Martha Stewart je podnikatelka, autorka 99 knih o životním stylu, moderátorka televizního pořadu oceněného cenou Emmy a tvůrkyně první multikanálové společnosti zaměřené na životní styl Martha Stewart Living Omnimedia.

Pokud uvidíte chybu, zvýrazněte požadovaný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími