Hotovo za pouhé 3 hodiny: skvělý recept na nakládané okurky

Okurky lze připravit i během několika hodin.

Jak připravit nakládané okurky / koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa

Naučíte se:

  • Jak připravit nakládané okurky
  • Jaké ingredience jsou k tomu potřeba

Již brzy začne na je naše země sezóna okurek, což znamená, že si milovníci této zeleniny budou moci dopřát nejen čerstvé, ale i nakládané okurky.

My se rozhodl zjistit, jak rychle připravit chutné okurky.

Co dělat se starými konzervami: Neobjevná odpověď.

Nakládané okurky – recept

místní šéfkuchař Eugene Klopotenko se podělil o recept na „rychlé“ okurky.

Podle něj je třeba na dno čisté sklenice položit větvičky kopru. Poté se vloží okurky. Křen a chilli papričky by měly být nakrájené a česnek oloupaný. Všechny tyto ingredience vložte do sklenice a přikryjte je větvičkami kopru. Dále přidejte 2 lžíce soli a vše zalijte 500-700 ml jedlé sody. Nechte ji tři hodiny stát při pokojové teplotě.

Nakládané okurky / foto: snímek obrazovky z videa

Co se přidává do nakládaných okurek

Každá hostitelka má svůj vlastní recept na nakládané okurky. Zpravidla však přidávají křenový list, několik snítek kopru, bobkový list, hrášek černého a oreganového pepře, česnek.

Je možné nakládané okurky zalít vroucí vodou?

Okurky je možné přelít vroucí vodou. Tento způsob je považován za rychlý. Celý důvod spočívá v tom, že pokud okurky zalijete vroucí vodou nebo horkým nálevem, můžete je podávat do 10 hodin, maximálně do 24 hodin.

Kolik lžic soli na 1 litr vody na nakládané okurky?

Obvykle se na litr vody pro nakládání okurek přidávají 2 lžíce soli.

Pokud chcete získat jemnější chuť, je třeba tento poměr snížit na 1,5 lžíce soli na 1 litr vody. Důležité je, že je lepší používat kamennou sůl než jodizovanou, která může ovlivnit chuť.

Jak připravit okurky s nízkým obsahem soli – video:

Kdo je Eugen Klopotenko?

Eugene Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Je spoluzakladatelem restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Ostatní“ (Lvov), autorem populárních ukrajinských kulinářských webových stránek klopotenko.com, píše Wikipedie.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími