Proč nikdy nevylévat vodu z těstovin: tip šéfkuchaře

Ukázalo se, že vodu po uvaření těstovin lze použít při přípravě jiných pokrmů.

Jaká je tajná zbraň pro dokonalá míchaná vajíčka / Koláž: My, foto depositphotos.com

Dozvíte se:

  • Proč přidávat do vajec vodu na těstoviny
  • Jak voda z těstovin mění vejce

Většina z nás po uvaření těstovin jednoduše vylije zbytek vody z hrnce. Jak však uvádí My s odkazem na publikaci Hetakeout, tato tekutina se může stát nečekanou, ale velmi užitečnou přísadou pro přípravu jiných pokrmů – zejména pro míchaná vajíčka.

Také dříve vyprávěli, jak správně vařit těstoviny, aby se nelepily.

Profesionální šéfkuchař Nelson Serrano-Bahri říká, že díky obsahu škrobu v takové vodě dodává pokrmu měkkost a hedvábnost. Pomáhá bílkovinám, aby se příliš rychle nesrazily, takže vejce zůstávají křehčí.

„Voda po těstovinách obsahuje škrob, který může lehce chránit bílkoviny před přílišným srážením, což vede k jemnějšímu výsledku…,“ vysvětlil Serrano-Bahri.

Navíc díky lehké chuti umami je chuť pokrmu na patře hlubší.

„Dobrým výchozím bodem je 1-2 polévkové lžíce vody na těstoviny na dvě vejce. To zajistí, že se do těstovin přidá málo škrobu a vejce nebudou vodnatá,“ prozradil šéfkuchař.

Podle šéfkuchaře však nezapomeňte vařit na mírném ohni a hmotu opatrně otáčet, aby zůstala křehká a nebyla přesušená nebo spálená.

Další zajímavé zprávy:

Jaký druh publikace je The Takeout?

The Takeout (thetakeout.com) – je publikace, která se specializuje na témata související s jídlem. Publikuje články, recenze, recepty a další obsah týkající se vaření, potravin, restauračního průmyslu a spotřebního zboží.

Jejich cílem je pomáhat čtenářům činit informovaná rozhodnutí o potravinách, které konzumují, tím, že poskytují upřímné a informativní recenze nových výrobků a pokrmů. Snaží se analyzovat klady a zápory, aby si čtenář udělal ucelený obrázek o výrobku dříve, než se vydá do obchodu nebo restaurace.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími