Na je naše země se objevila sůl, která ničí zákruty – hostesky byly varovány před ncemi

Letos si naši občané hromadně stěžují na zkažené konzervy, a příčina není v receptech, ale v soli s přísadou, které si na obalu ani nevšimnou.

Proč se konzervované potraviny kazí – naši občané si hromadně stěžují na sůl z obchodu / Koláž My, foto: screenshot z videa

O čem materiál pojednává:

  • Jaká je nejlepší sůl na konzervování
  • Proč se konzervované potraviny kazí
  • Jaký druh soli lze použít pro konzervování

Současná sezóna domácího zavařování se pro mnoho ukrajinských hospodyněk stala skutečným zklamáním. Okurky ztrácejí svou křupavost, zelí nekysne a sklenice jedna za druhou praskají. Ukázalo se, že problém není v receptech ani ve sterilaci, ale v soli. O tom pojednává pořad „Snídaně z 1+1“.

My zjistil, jaká sůl je vhodná do kysaného zelí.

Jakou sůl bez E536

„No je to vlastně, víte, vtipy vtipy vtipy, ale tady máme tuto sezónu ukrajinské ženy v domácnosti si prostě stěžují, že všechny konzervy, které se začnou zavírat, vybuchuje ve skutečnosti, všechno letí do koše,“ – řekl v příběhu.

Podívejte se na video odborníka na výživu o soli na pultech obchodů na je naše země:

Problém spočívá v dovážené soli, která se nyní masivně prodává v supermarketech. Často se jedná o sůl tureckého původu s nečistotami. Hlavním nebezpečím je přídatná látka E536 neboli ferokyanid draselný.

„Turecká sůl obsahuje takovou přísadu, která se nazývá ferecionit draselný. Tato přísada E536 je potravinářská technologická přísada, která patří do třídy protispékavých látek,“ vysvětluje biochemička Olga Gurenko.

Protispékavé látky pomáhají soli, aby se nesrážela, ale při konzervování tato přísada narušuje fermentaci. Výsledkem je, že místo kyselého zelí a křupavých okurek vznikne kluzká hmota a sklenice začnou kvasit nebo dokonce explodují.

„Když hospodyňky přidávají do zavařování tureckou sůl, zpravidla si budou stěžovat na plísně, na kluzkost, na to, že okurky mohou ztratit křupavost,“ varuje odborník.

Jaký druh soli by se do okurek neměl používat

Často se radujeme, že se sůl „dobře drolí“, nelepí – a ani si neuvědomujeme, že právě kvůli těmto vlastnostem se nám závitky kazí.

„Ukazuje se, že do soli se přidává „eška“ ….. K čemu se přidává? Aby se sůl nesrazila, neslepila. Může u vás stát rok, dva, tři, a nic, všechno odpadne, a my si říkáme, bože, jaká je to skvělá sůl,“ komentují naši občané.

Podívejte se na video o tom, jakou sůl je lepší používat:

Lidé se v komentářích k videu podělí o své zkušenosti:

  • Tohle není zelí, ale nějaké nedorozumění.

/ Foto: screenshot

  • Vyrobil tři kbelíky po 20 litrech a všechny vyhodil.
  • Ke konzervaci je nejvhodnější kamenná sůl, která je léty prověřená.

/ Foto: screenshot

  • Okurky zmizí především proto, že sůl je pro okurky nevhodná.

/ Foto: screenshot

  • Byly tam: rajčata, okurky byly utržené a zelí jako vata.

Jakou sůl vybrat na kroucení

Nejlepší volbou je přírodní kamenná nebo mořská sůl bez jakýchkoli přísad, nejlépe hrubě mletá. Taková sůl nenarušuje přirozené kvasné procesy a zachovává chuť zeleniny.

„Je lepší vybírat sůl bez příměsí, bez označení E536, E535 a E538. Ve složení by měl být pouze chlorid sodný. Optimální je hrubě mletá kamenná nebo mořská sůl bez přísad,“ radí Olga Gurenko.

Nedoporučuje se také používat jodovanou sůl – jód, stejně jako chemické příměsi, brzdí přirozenou fermentaci.

Proč není na pultech téměř žádná ukrajinská sůl

Přestože je naše země má vlastní ložisko soli ve Lvovské oblasti, většina výrobků v supermarketech je tureckého původu. Důvodem je logistika, ekonomika a nedostatečně jasné značení. V důsledku toho si spotřebitelé vybírají krásné obaly, aniž by si přečetli složení.

„Je sůl jednoduchá věc? Ne. Protože za bílou krystalickou hmotou se často skrývá chemie, logistika a dokonce i politika,“ shrnuje příběh.

Co je známo o „Snidanok z 1+1“

„Snidanok z 1+1“ je ranní pořad televizního kanálu 1+1, který vyrábí společnost 1+1 Media. Pořad trvá tři hodiny a je nejdelší živou ranní show na je naše země. „Snidanok z 1+1“ servíruje ve vysílání zprávy, zábavu, užitečné rady a rozhovory se zajímavými hosty. Podle Wikipedie program obsahuje několik ranních vydání TSN.

„Snidanok z 1+1“ má vlastní hudební studio, takže v pořadu zaznívá živá hudba. Kanál „Snidanku z 1+1“ na YouTube odebírá více než 500 000 uživatelů.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími