Sezónní zelenina se dá připravit chutně.
Jak smažit cukety chutně – recepty / depositphotos.com
Léto začíná sezónou cuket, ale v červnu a červenci jsou hospodyňky v plném proudu a oblíbenou zeleninu konzervují, nakládají, smaží a dusí. Vyzkoušejte vaření cuket v těstíčku – tento pokrm si získal srdce i těch, kteří jsou k nim skeptičtí. Recept krok za krokem najdete dále v materiálu.
Smažené cukety – recept ve vaječném těstíčku
Cukety se dají opravdu chutně připravit – smažené nebo dušené potěší domácnost i hosty. Tentokrát se podíváme, jak použít těstíčko.
Ingredience: cuketa, cuketový salát, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa:
- dvě cukety;
- čtyři lžíce mouky;
- dvě slepičí vejce;
- kopr, olej, sůl a pepř.
Cuketu omyjte pod tekoucí vodou, nakrájejte na 2-3 cm silná kolečka. V míse rozšleháme vejce, sůl, pepř a mouku. Vše důkladně promíchejte vidličkou a lehce rozšlehejte. Přidejte nasekaný kopr. Rozpalte pánev vymazanou olejem, cukety namočte do těstíčka a rychle je položte na rozpálený povrch. Smažte 3-5 minut z každé strany dozlatova.
Smažené cukety v těstíčku – recept se sýrem
Přidání sýra do těsta je správné rozhodnutí. Tímto způsobem se vám podaří připravit nejen křupavou, ale i křehkou a dokonce mírně pikantní smaženou zeleninu.
Ingredience: 1:
- dvě cukety;
- plátek tvrdého sýra;
- dvě slepičí vejce;
- tři lžíce zakysané smetany;
- tři lžíce mouky;
- máslo, sůl, pepř.
Na tom, jak tímto způsobem osmažit cuketu, není nic složitého. Zeleninu musíte omýt stejným způsobem jako v prvním receptu a nakrájet na kolečka. Poté v misce rozšlehejte vejce, osolte, opepřete, prošlehejte vidličkou. Potřeme zakysanou smetanou a nastrouháme sýr. Na samostatný talíř nasypeme mouku. Vše promícháme a každý kousek cukety namočíme do těstíčka a poté do mouky a zeleninu osmažíme na rozehřáté pánvi s olejem. Bude stačit 3-5 minut z každé strany.