Nakládané okurky v balíčku „Five Minute“: všichni prosí o sdílení receptu

Dokonalá svačinka na horký letní den je směšně snadná na přípravu.

Nakládané lehce solené okurky recept / depositphotos.com

Rychlé málo solené okurky – ideální svačinka v horkém letním dni. Obzvlášť chutný pokrm se připravuje z mladých zelených okurek. Čerstvá zelenina je sice chutná sama o sobě, ale nakládání jí dodá zvláštní pikantní kouzlo.

Poradíme vám, jak rychle a chutně připravit nakládané okurky. Tento recept nevyžaduje drahé suroviny ani zvláštní dovednosti. Budete potřebovat pouze balíček a několik koření.

Jak připravit nakládané okurky

Nakládání okurek trvá nejméně několik hodin, ale samotné vaření vám zabere jen pět minut. Proto se recept jmenuje „Pětiminutové nakládání“. K přípravě budete kromě hlavní suroviny potřebovat pouze bylinky, česnek a koření. Sůl dodá pokrmu charakteristickou chuť, zatímco cukr urychlí kvašení a vyváží chuť.

Seznam produktů:

  • okurky – jeden kilogram;
  • česnek – pět stroužků;
  • svazek kopru;
  • sůl – jedna polévková lžíce se sklíčkem;
  • cukr – jedna polévková lžíce;
  • zrnka pepře – deset kusů.

Zeleninu důkladně omyjte a odstraňte špičky z obou stran. Velké plody podélně rozkrojte na čtyři části, malé ponechte takto. Kopr nasekejte najemno a česnek nakrájejte na plátky. Kdo má rád pikantní, může množství česneku zvýšit nebo přidat nasekané chilli papričky.

Okurky, bylinky, česnek a koření vložte do sáčku. Směs promíchejte a hněťte rukama 2-3 minuty, aby se šťáva vypustila. Poté sáček zavažte, aby v něm zůstal vzduch, a protřepejte ho.

Okurky v sáčku nechte marinovat v lednici. Potřebujete na to alespoň 4 hodiny, i když podle některých kuchařů bude svačina dobře nasáklá už po hodině a půl. Hotový pokrm uchovávejte nejdéle 3 dny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími