Dokonalá svačinka na horký letní den je směšně snadná na přípravu.
Nakládané lehce solené okurky recept / depositphotos.com
Rychlé málo solené okurky – ideální svačinka v horkém letním dni. Obzvlášť chutný pokrm se připravuje z mladých zelených okurek. Čerstvá zelenina je sice chutná sama o sobě, ale nakládání jí dodá zvláštní pikantní kouzlo.
Poradíme vám, jak rychle a chutně připravit nakládané okurky. Tento recept nevyžaduje drahé suroviny ani zvláštní dovednosti. Budete potřebovat pouze balíček a několik koření.
Jak připravit nakládané okurky
Nakládání okurek trvá nejméně několik hodin, ale samotné vaření vám zabere jen pět minut. Proto se recept jmenuje „Pětiminutové nakládání“. K přípravě budete kromě hlavní suroviny potřebovat pouze bylinky, česnek a koření. Sůl dodá pokrmu charakteristickou chuť, zatímco cukr urychlí kvašení a vyváží chuť.
Seznam produktů:
- okurky – jeden kilogram;
- česnek – pět stroužků;
- svazek kopru;
- sůl – jedna polévková lžíce se sklíčkem;
- cukr – jedna polévková lžíce;
- zrnka pepře – deset kusů.
Zeleninu důkladně omyjte a odstraňte špičky z obou stran. Velké plody podélně rozkrojte na čtyři části, malé ponechte takto. Kopr nasekejte najemno a česnek nakrájejte na plátky. Kdo má rád pikantní, může množství česneku zvýšit nebo přidat nasekané chilli papričky.
Okurky, bylinky, česnek a koření vložte do sáčku. Směs promíchejte a hněťte rukama 2-3 minuty, aby se šťáva vypustila. Poté sáček zavažte, aby v něm zůstal vzduch, a protřepejte ho.
Okurky v sáčku nechte marinovat v lednici. Potřebujete na to alespoň 4 hodiny, i když podle některých kuchařů bude svačina dobře nasáklá už po hodině a půl. Hotový pokrm uchovávejte nejdéle 3 dny.