Jak skladovat bobuloviny v lednici: dva supernápady, které vás zachrání před plísněmi

Pokud jahody, ostružiny, borůvky a maliny správně připravíte ke skladování, vydrží čerstvé týden.

Jak nejlépe skladovat čerstvé bobuloviny / Koláž: My, foto: pixabay.com, screenshot

Dozvíte se:

  • Proč omývat bobule v octové vodě
  • Proč by se maliny neměly omývat předem jako jiné bobuloviny?
  • Jak udržet bobuloviny v nádobě čerstvé

Všichni milujeme jahody, ostružiny, borůvky, maliny. Pokud si však koupíte příliš mnoho bobulí, můžete se setkat s problémem – je obtížné je v lednici dlouho skladovat, aby se nezkazily plísní. Samozřejmě můžete bobuloviny zamrazit, ale co udělat pro to, abyste je udrželi čerstvé týden a nemuseli je po dvou dnech vyhodit?

Na kanálu YouTube Live Simply najdete několik triků, které vám pomohou tento problém vyřešit.

Mimochodem, pokud vás zajímá, jak správně zmrazit bobuloviny, přečtěte si: Jak zmrazit čerstvé jahody, aby se nezměnily v obří rampouchy.

Jak dlouho vydrží ovoce a zelenina v lednici / Infografika: My

Jak nejlépe skladovat čerstvé bobuloviny

„Naučím vás dva triky, které prodlouží životnost bobulovin. Když si je přinesete domů, můžete si být jisti, že vám vydrží celý týden. Můžete si je vychutnat k snídani, obědu, svačině i večeři,“ řekla Kristin.

Kristin doporučuje nejprve bobule omýt, a to vodou s octem.

Je důležité mít na paměti, že jahody, borůvky a ostružiny lze omýt předem. Pokud však jde o maliny, je třeba pamatovat na to, že je plánujete spotřebovat poměrně rychle, během několika dní.

„Ale můj druhý trik, který vám ukážu, bude fungovat i s malinami. Jde o to, abyste maliny předem neomývali,“ cituje My ženu.

Nejprve je třeba připravit octovou lázeň pro bobule. K tomu je třeba smíchat asi tři šálky vody s 1/4 šálku bílého octa. Můžete také použít jablečný ocet.

Do této octové lázně musíte vložit bobule. Ocet zabrání tomu, aby spory plísní, které se na bobulích právě nacházejí, příliš rychle napadly bobule.

Bobule musí ležet v octové lázni / screenshot

Bobule by měly stát v octové lázni asi 5-10 minut. Poté by se měly opláchnout čistou vodou, aby na nich nezůstala žádná octová příchuť.

K sušení zeleně budete potřebovat také odstředivku. V ní je nutné plody sušit, protože vlhkost vyvolává vznik plísní.

Bobule by měly být rozloženy na utěrce, aby se zcela vysušily. To bude pravděpodobně trvat hodinu nebo dvě.

Dalším trikem, jak udržet bobule co nejdéle čerstvé, je skladovat je v nádobě. Je tu však jedna nce – na dno musíte položit papírovou utěrku.

Pokud jde o maliny, můžete je také skladovat v nádobě s papírovou utěrkou. Hlavní věc – bobule před uskladněním neomývejte, protože jsou velmi choulostivé.

Podívejte se na video – Co dělat, aby se bobuloviny nekazily:

Dříve My napsal, jak správně zmrazit špenátové listy. Čerstvý špenát lze zmrazit s předblanšírováním nebo bez něj.

O zdroji: Žijte jednoduše

Kanál Live Simply na Youtube má téměř 28 000 odběratelů.

Provozuje ho autorka receptů, fotografka jídla, bloggerka, maminka dvou dětí Christine a její manžel Dustin.

Manželé založili svůj blog v roce 2013 a sdílejí na něm recepty na jídla a životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte prosím potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími