Jak zmrazit čerstvé jahody, aby se nezměnily v obří rampouchy?

Aby se bobule neslepily, je třeba použít chytrý lifehack.

Jak zmrazit jahody, aby neztratily chuť / Koláž: My, foto: pixabay.com

Naučíte se:

  • Jak zmrazit jahody, aby se neslepily dohromady
  • Jak dlouho lze zmrazené bobule skladovat v mrazničce

Nákup sezónních bobulovin je skvělý nápad. Jednak je lze koupit za výhodnou cenu. Zadruhé je lze zmrazit a v zimě a na podzim použít do různých pokrmů.

Na kanálu Youtube Live Simply se dozvíte, jak správně zamrazit bobuloviny na zimu.

Pokud vás zajímá, jak z čerstvého špenátu udělat mražený špenát a následně ho použít, přečtěte si: S blanšírováním nebo bez: jak správně zmrazit špenátové listy.

Jak správně zmrazit čerstvé jahody

Hostitelka blogu Christine se s vámi podělí o svůj způsob zmrazování jahod.

Nejprve je třeba jahody omýt a odstranit z nich stopky. V případě potřeby je můžeme nakrájet a položit na plech.

„Zde je podstata zmrazování jahod. Nejprve je zmrazíte na plechu s pergamenovým papírem, aby se nepřichytily k plechu a neslepily,“ řekla Christine.

Jahody by se měly zmrazit na plechu na pečení / snímek obrazovky

„Pokud jahody zmrazíte jen tak, že je dáte do sáčku, vznikne vám obrovský rampouch z jahod,“ vysvětlila.

Obvykle již za dvě hodiny jsou bobule zmražené a lze je přenést do sáčku.

Zmrazené jahody lze v mrazničce skladovat až šest měsíců.

Christine doporučuje všem milovníkům smoothie zmrazit také banány.

„Pokud zjistíte, že vaše banány vypadají, že velmi rychle ztmavnou, a nechcete dělat banánový chléb, můžete je nakrájet na plátky, rozložit na pergamen a plech, zmrazit a pak je dát do sáčku,“ řekla žena.

Jak můžete využít mražené bobuloviny:

  • přidat do koktejlů;
  • výroba domácího džemu;
  • výroba sirupu na palačinky.

Podívejte se na video – Můžete si sami zamrazit bobule a jak na to:

Dříve My napsal, zda můžete zmrazit čerstvé nakrájené zelí a jak to správně udělat.

O zdroji: Žijte jednoduše

Kanál Live Simply na Youtube má téměř 28 000 odběratelů.

Provozuje ho autorka receptů, fotografka jídla, bloggerka, maminka dvou dětí Christine a její manžel Dustin.

Manželé založili svůj blog v roce 2013 a sdílejí na něm recepty na jídla a životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu zjednodušující životosprávu.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte prosím potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími