Jednoduché okurky na zimu s hořčicí bez sterilace: rychlé a chutné

Tři chutné recepty, které vám umožní udělat si na zimu nové konzervy.

Chutné nakládané okurky / depositphotos.com, screenshot

Léto je ideálním obdobím pro všechny druhy konzervovaných potravin. Například můžete uvařit okurky s hořčicí v zrníčkách nebo vzít jen suchou hořčici. My se budeme zabývat oběma možnostmi.

Okurky se suchou hořčicí na zimu bez sterilace

Podle tohoto receptu získáte pikantní a aromatickou zeleninu. Pro přípravu okurek s hořčicí v zrní bez sterilace vezměte:

  • čtyři kilogramy okurek;
  • sklenici rostlinného oleje;
  • šálek octa (9 %);
  • šálek cukru;
  • tři lžíce soli;
  • dvě lžíce suché hořčice;
  • dvě lžíce česneku;
  • lžičku mletého černého pepře;
  • lžičku mletého červeného pepře.

Všechny ingredience na marinádu smíchejte v hrnci a dejte stranou. Okurky nakrájejte na kolečka nebo tyčinky. Smíchejte je s marinádou a nechte je dvě hodiny odležet. Několikrát promíchejte.

Vložte na sporák, přiveďte k varu a vařte, dokud kousky zeleniny nezmění barvu. Rozložte do sterilovaných sklenic a zavíčkujte. Nechte přikryté, dokud nevychladnou.

Okurky s hořčičnými semínky na zimu ve sklenicích

Nyní se zamysleme nad tím, jak připravit krájené okurky s hořčicí v zrníčkách. Lze je podávat jako předkrm nebo ve formátu salátu. Na přípravu si vezměte:

  • 500 g okurek;
  • 80 gramů cibule;
  • 30 mililitrů oleje (rostlinný olej);
  • 0,5 polévkové lžíce cukru;
  • lžička zrnité hořčice;
  • 15 g soli;
  • lžíce octa (9 %).

Okurky namočte do vody a poté je důkladně opláchněte. Okurky nakrájejte na větší kusy a cibuli na půlkolečka.

Přidejte všechny ostatní přísady a promíchejte. Mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte čtyři hodiny stát na stole.

Zatímco se okurky nakládají a nechávají vytékat šťávu, věnujeme se zavařování. Ty je třeba důkladně umýt a sterilovat. Okurky s cibulí a nálevem pevně naskládáme do sklenic, zakryjeme je víčky a uložíme k uskladnění.

Nakládané okurky s hořčicí v zrníčkách

Na závěr jsme si nechali recept, podle kterého si můžete připravit jednu porci chutné svačinky. Na přípravu okurek s hořčicí v zrníčkách na 1 litrovou sklenici vezměte:

  • 500-700 gramů okurek;
  • tři větvičky kopru;
  • dva třešňové listy;
  • bobkový list;
  • dva stroužky česneku;
  • půl cibule;
  • čtvrtka sladké papriky;
  • lžička hořčičného semínka;
  • lžička koriandrového semínka;
  • lžíce soli;
  • osm hrášků černého pepře;
  • půl litru vody.

Do sklenice na dno vložte všechny bylinky, půlkolečka cibule, bobkový list a česnek. Odřízněte „vršky“ okurek a zeleninu vložte do sklenice. Přisypte nasekaný pepř a koření.

Okurky zalijte vroucí vodou, přiklopte víčkem a mírně protřepejte. Sklenici přendejte do mísy a nechte ji 24 hodin stát na stole. Poté odložíme na další dva dny do chladu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími