Cuketový kaviár jako v SSSR: takový kaviár v obchodě nekoupíte

„Úplně stejný“ lahodný cuketový kaviár si snadno připravíte doma.

Cuketový kaviár – babiččin recept depositphotos.com

Cuketový kaviár připravuje mnoho hospodyněk, protože v létě jsou cukety velmi levné a svačinka na zimu dopadne výborně. Nyní je pravý cuketový kaviár na zimu produktem, který má cenu zlata, ale existuje recept přesně podle GOST SSSR.

Cuketový kaviár – recept ze sovětské kuchařky

Lidé, kteří žili v dobách SSSR, často říkají, že tak chutné výrobky jako tehdy, dnes už nenajdete. Proto se hostitelky snaží hledat recepty a vařit na vlastní pěst. Cuketový kaviár na zimu lze připravit i podle sovětského GOSTu.

Ingredience: Kaviár z kaviáru se připravuje z čerstvých surovin, které se používají na výrobu kaviáru:

  • Jeden a půl kilogramu cuket:
  • jedna mrkev;
  • jedna cibule;
  • kořen petržele;
  • sáček rajčatového protlaku;
  • máslo;
  • lžíce cukru;
  • lžička soli;
  • mletý černý pepř;
  • mleté nové koření;
  • svazek kopru.

Cuketový kaviár jako v SSSR se připravuje velmi snadno – nejprve je třeba cuketu omýt, odstranit slupku, vyjmout semínka. Poté zeleninu nakrájíme na kostičky. Rozehřejte pánev, vymažte ji olejem a vyložte na ni cuketu. Smažíme z obou stran dozlatova, pak přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není hotová. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji a nastrouhejte mrkev a kořen petržele. Na samostatné pánvi tyto ingredience osmahneme.

Cuketu, kořen petržele, cibuli a mrkev rozdrtíme v mixéru, hmotu přendáme do hrnce, postavíme na plotnu a začneme zahřívat. V této fázi můžete přidat cukr, sůl, pepř a rajčatový protlak. Je důležité ochutnávat a nesypat uvedené množství ingrediencí najednou. Pokud se po nasekání v mixéru počet zeleniny znatelně sníží, pak se objem přísad může změnit. Hotový cuketový kaviár přiveďte k teplotě nejméně 70 stupňů Celsia a vložte do sterilizovaných sklenic. Přikryjeme víčky a uložíme ke skladování.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími