Lahodné a křupavé okurky: hostitelka se podělila o skvělý recept na okurky.

Hostitelka tvrdí, že se jedná o léty prověřený recept, který nikdy nezklamal. Můžete je jíst hned druhý den.

Recept na nakládané okurky / Koláž: My, foto: pixabay

Hospodyňky si už teď lámou hlavu s tím, kam svou úrodu uložit, aby se nezkazila. Okurky nebudou stále čerstvé na přípravu zeleninových salátů, takže ideální variantou bude zavařování.

Každá hospodyňka má svůj vlastní recept. Někdo má rád sladké křupavé okurky z konzervy a někdo má rád okurky s nízkým obsahem soli. Hosteska Tatiana se na své instagramové stránce podělila o velmi jednoduchý recept na nakládané okurky, který ji ještě nikdy nezklamal.

Recept na nakládané okurky

K výrobě celé třílitrové sklenice lahodných okurek budete potřebovat:

  • 1,5-2 kg okurek;
  • 8 stroužků česneku;
  • kopr;
  • křenové listy;
  • hořký pepř (nepovinné);
  • 3 polévkové lžíce soli.

Nejprve je třeba okurky důkladně omýt, aby na nich v žádném případě nezůstala žádná hlína nebo nečistota. U tohoto receptu není třeba okrajovat stopky plodů.

Na dno čisté sklenice by se mělo dát koření, bylinky a křen. Poté můžete vložit okurky, následně je třeba vše osolit a zalít vroucí vodou. Hostitelka nalije horkou vodu do sklenice na nůž.

A tady je poslední fáze. Taťána radí přikrýt sklenici sáčkem a nahoře víčkem. Sáček je nutný proto, aby nic nevyteklo, když sklenici otočíte dnem vzhůru. A sklenici je třeba několikrát otočit, aby se terčík zcela rozpustil.

Zatímco voda chladne, měli byste sklenici ještě několikrát obrátit a dát ji do lednice.

Podívejte se na video s receptem na nakládané okurky:

Tatiana nám řekla, že jde o léty prověřený recept, podle kterého jsou okurky velmi chutné a křupavé. Dají se jíst hned druhý den.

Dříve My prozradila, co všechno se dá z cukety připravit. Existuje mnoho neobvyklých receptů na přípravu nejrůznějších pokrmů z cukety. Lze z nich připravit salát, polévku a dokonce i marshmallow.

Najdete zde také skvělý recept na derniéru s masem za 10 minut. Deruny s nádivkou jsou oblíbeným jídlem mnoha náš krajan. Ale uvařit je opravdu chutně není tak jednoduchý úkol. Navíc často hospodyňky stráví nad derunes spoustu času.

Bude vás také zajímat: Jak se dělá jídlo v kuchyni?

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími