Stejný kvas: recept na „rychlý“ kvas ze sudu

Legendární sudový kvas si můžete vyrobit doma. Nápoj si můžete vychutnat již za 6 hodin.

Jak si doma vyrobit sudový kvas / My Collage

Asi každý si pamatuje na kvas, který se prodával v obrovských sudech uprostřed letních parných ulic. Vždy se na něj stála fronta a byl považován za nejlepší letní ochlazující nápoj.

Takový kvas si můžete připravit sami a je to velmi snadné. Tento kvas se připravuje dostatečně rychle. Již za 6 hodin ho lze bezpečně vypít.

Složení: 1:

  • 5 litrů studené vody
  • 450 – 600 g cukru (podle vlastního uvážení)
  • 6 gramů sušeného droždí
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 40 g běžné čekanky

Postup výroby kvasu:

Přidejte čekanku, cukr a postavte na oheň. Těsně před varem přidáme kyselinu citronovou. Jakmile voda začne vřít, odstavíme ji z ohně a necháme vychladnout.

Do již teplé vody přidejte droždí. Poté nádobu přikryjeme gázou a necháme louhovat až 3-4 hodiny. Pokud nemáte v místnosti příliš vysokou teplotu, nechte kvas přes noc, aby byl ještě ostřejší.

Připravenost kvasu určíme podle vzhledu pěny. Kvas se jednoduše musí pít vychlazený.

Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími