Legendární sudový kvas si můžete vyrobit doma. Nápoj si můžete vychutnat již za 6 hodin.
Jak si doma vyrobit sudový kvas / My Collage
Asi každý si pamatuje na kvas, který se prodával v obrovských sudech uprostřed letních parných ulic. Vždy se na něj stála fronta a byl považován za nejlepší letní ochlazující nápoj.
Takový kvas si můžete připravit sami a je to velmi snadné. Tento kvas se připravuje dostatečně rychle. Již za 6 hodin ho lze bezpečně vypít.
Složení: 1:
- 5 litrů studené vody
- 450 – 600 g cukru (podle vlastního uvážení)
- 6 gramů sušeného droždí
- 1 lžička kyseliny citronové
- 40 g běžné čekanky
Postup výroby kvasu:
Přidejte čekanku, cukr a postavte na oheň. Těsně před varem přidáme kyselinu citronovou. Jakmile voda začne vřít, odstavíme ji z ohně a necháme vychladnout.
Do již teplé vody přidejte droždí. Poté nádobu přikryjeme gázou a necháme louhovat až 3-4 hodiny. Pokud nemáte v místnosti příliš vysokou teplotu, nechte kvas přes noc, aby byl ještě ostřejší.
Připravenost kvasu určíme podle vzhledu pěny. Kvas se jednoduše musí pít vychlazený.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.