Místo zeleného boršče: vynikající polévka, která zaujme svou chutí

Recept na vynikající letní polévku.

Špenátová polévka – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Sezóna špenátu pokračuje, a proto vám nabízíme recept na skvělou špenátovou polévku, která překvapí vaše příbuzné. Také tato polévka bude skutečným objevem, pokud nevíte, co uvařit k večeři.

Mimochodem, špenátovou polévku můžete podávat s vejci uvařenými natvrdo, uvádí My s odkazem na alionakarpiuk.

Cuketa, kuřecí řízek a večeře na stole – bombastický recept.

Špenátová polévka – recept

Ingredience: špenátová polévka, špenátová polévka, špenátová polévka, špenátová polévka:

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 5 brambor
  • 3 mrkve
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 250-300 ml smetany na vaření
  • sůl podle chuti
  • ⅓ lžičky pepře
  • ⅓ lžičky kurkumy
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 bobkové listy
  • 4 zrnka pepře

Cibuli nakrájejte na kostičky, osmahněte na oleji a přidejte nasekaný česnek.

Zbytek zeleniny a mrkev nakrájejte na kolečka, přidejte k cibuli a za stálého míchání 5 minut smažte.

Zalijte 1,5 litrem vody a vařte suroviny doměkka.

První pokrmy / infografika: My

Nasekejte špenát, přidejte ho do polévky a nechte pokrm ještě 5 minut prohřát.

Vsypte tavené sýry a polévku míchejte, dokud se nerozpustí, vlijte smetanu, citronovou šťávu a koření podle chuti.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video o přípravě špenátové polévky:

O osobě: alionakarpiuk

alionakarpiuk je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. Alionakarpiuk odebírá více než 60 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími