Recept na krémovou ovesnou kaši se sýrem a rajčaty – gurmánský pokrm.
Krémová ovesná kaše s rajčaty / Koláž My, foto Instagram/olga_riabenko_
Kdo říká, že ovesná kaše je nuda? Pokud se správně připraví, stane se ideální volbou pro snídani nebo lehký oběd.
Finalistka soutěže MasterChef Olga Ryabenko se na své instagramové stránce podělila o nenudící recept na ovesnou kaši, která může opravdu zazářit novými barvami. Užitečný pokrm může být gastronomický a potěší i gurmána.
Ingredience: Ovesné vločky, které se dají použít jako příloha k jídlu, jsou vhodné pro přípravu pokrmů z ovesných vloček:
- Ovesné vločky (instantní ovesné vločky) – 200 g;
- Rajče – 1 ks (velké);
- Voda – 500 ml;
- Cibule – 1/2 ks;
- Česnek – 2 stroužky;
- Rajčatová omáčka – 2 lžíce nebo pasta 1 lžíce;
- Oregano – 1 lžička;
- Olivový olej;
- Sůl, pepř – podle chuti;
- Čerstvá bazalka – 6 listů;
- Olej – 15 g;
- Parmezán – 50 g volitelně;
- Strachetella (měkký tvaroh) – podle potřeby.
Způsob přípravy:
1. Rajče spařte, oloupejte slupku a nakrájejte nadrobno.
2. Cibuli a česnek osmahněte do průhledna.
3. Přidejte rajčata, sůl, pepř, oregano a rajčatový protlak. Dusíme 5 min.
4. Přidejte ovesné vločky a vodu. Vařte, dokud se nerozvaří, podle požadované konzistence.
5. Na závěr přidejte máslo, promíchejte. Přidejte nasekanou bazalku a odstavte z ohně.
6. K podávání použijte měkký sýr cottage, parmazán a olivový olej. Můžete podávat s pošírovaným vejcem, se smaženou slaninou, jakýmkoli proteinem nebo avokádem.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.