Jak utratit méně za jídlo: 10 užitečných tipů

Chcete-li ušetřit, můžete si vybrat levnější zdroje bílkovin, uvedl odborník.

Výživový specialista poradil, jak ušetřit na potravinách / koláž My s fotografiemi pixabay.com

Na konci jara vyšlo najevo, že v ročním vyjádření činí inflace na je naše země na spotřebitelském trhu téměř 16 %, takže otázka, jak utratit méně za potraviny a zároveň se příliš neštípat, je velmi aktuální.

Během roku výrazně zdražila vejce – jejich cena se zvýšila téměř o 90 %, a také zelenina výrazně zdražila – její cena je nyní vyšší asi o 36 %. V takových podmínkách by nebylo na škodu naučit se, jak na potravinách ušetřit, a jak to udělat správně, napsala v článku pro Healthline odbornice na výživu Jennifer Hassonová.

Jak utratit méně za potraviny – 10 tipů

První důležitá rada – podívejte se na pojem pohodlí jinak, protože někdy musíte za pohodlí vážně přeplatit a v takovém případě je třeba zvážit, zda to stojí za to. Například nakrájená zelenina – ať už mražená nebo ne – může stát mnohem více než některá čerstvá. Drahé jsou také vařené omáčky.

Někdy je však lepší připlatit si za pohodlí a jíst doma připravené jídlo, než pak vyhazovat ještě více peněz za nákup v zařízeních nebo za objednávku donášky.

Druhý Tipem je promyslet si, co budete během týdne snídat, obědvat a večeřet, a sestavit si plán nákupů. Jednak tím, že si uděláte plán, nebudete nic kupovat v emocích a ušetříte „penízky“. Zadruhé, pokud jste si naplánovali něco koupit, zabývali se vařením, ušetříte na nakoupených potravinách a nebudete vyhazovat výrobky. Pokud se vám něco zkazí, můžete to přidat do míchaných vajíček, rýže, polévky nebo to zmrazit. Podle vědců ve Spojených státech domácnosti vyhazují téměř třetinu nakoupených potravin.

Zde je další způsob, jak na potravinách hodně ušetřit – třetí a čtvrtý tip:

  • Nahraďte drahou zeleninu, ovoce nebo bobuloviny levnějšími. Někdy mohou být mražené bobule levnější než čerstvé.
  • Podívejte se, jaké akce mají obchody, nakupujte zlevněné potraviny a zařaďte je do svého týdenního jídelníčku. Vyplatí se zkontrolovat, zda na potraviny, které obvykle užíváte, nejsou akční nabídky (kupony).

Pátý rada zní – pokud neustále kupujete nějaký produkt, má smysl vzít si ne malé, ale větší balení. Je výhodnější kupovat výrobky ve velkém balení.

Šest na cestě k tomu, abyste si uvědomili, jak utratit méně peněz za potraviny, je přehodnotit zdroje bílkovin. Maso, mořské plody a drůbež jsou obvykle nejdražšími zdroji bílkovin v jídelníčku a jejich snížením můžete ušetřit trochu peněz přidáním rostlinných zdrojů bílkovin, jako jsou tofu a fazole.

Můžete si také koupit levnější druhy bílkovin, například kuřecí stehna namísto kuřecích prsou nebo mletého masa.

Sedm způsob, jak ušetřit peníze, je věnovat pozornost datům spotřeby a nejprve sníst to, co se má zkazit, abyste to nevyhodili. Osmý tip – snažte se vařit ze všeho, co máte. Podívejte se, co máte v lednici nebo ve spíži, zjistěte, co z toho můžete uvařit, a pak si zajděte do obchodu pro to, co nemáte, abyste připravili něco konkrétního.

Více o tom, jak utratit méně za jídlo – devátý a desátý způsob:

  • Nakupujte ve velkém to, co běžně pravidelně jíte. To je skvělý způsob, jak ušetřit peníze pro ty, kteří mají velkou rodinu.
  • Nedržte se pouze jednoho obchodu – různé trhy mohou mít různé akční nabídky a nákupem v různých prodejnách můžete ušetřit spoustu peněz.

Dříve My psal, jak vybělit tyl, ponožky nebo staré ručníky. Potřebujete k tomu 5 litrů vody a 5 levných tablet, které jsou obvykle k dostání ve všech lékárnách.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími