Recept na křupavé okurky na zimu.
Nakládané okurky s kečupem – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Velmi jednoduchý recept na pikantní okurky na zimu, které překvapí svou chutí. Taková příprava se rychle rozšíří, proto se doporučuje připravit více sklenic.
Mimochodem, okurky můžete krájet, jak se vám zlíbí, a pokud použijete vlnitý nůž, bude to i estetické, uvádí My s odkazem na makarchuk_food.
Pikantní okurky s kečupem na zimu – recept
Ingredience na marinádu pro 3 kg okurek:
- 250 g rostlinného oleje
- 180 g cukru
- 100 ml 9% octa
- 125 ml vody
- 250 g chilli kečupu
- 50 g běžného kečupu
- 1,5 lžíce soli
- 80 g drceného česneku
Okurky předem namočte na 2 hodiny do vody a poté je nakrájejte na plátky.
Smíchejte všechny ingredience na marinádu a přiveďte ji k varu.
Okurky naplňte marinádou a vložte je do sklenic.
Okurky ve sklenicích sterilujte 5-7 minut, zašroubujte víčka a nechte vychladnout.
Skladujte na tmavém a chladném místě.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit nakládané okurky s kečupem:
O osobě: makarchuk_food
makarchuk_food je populární ukrajinská foodblogerka na sociální síti Instagram. Autor blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty gurmánských jídel. K odběru makarchuk_food se přihlásilo více než 69 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.