Třešně jsou ideální pro jakékoli pečení.
Recept na třešně ve vlastní šťávě na zimu / Koláž: My, foto: snímky z videa
Uchovávání třešní na zimu je věčná klasika, protože nevyžadují drsné podmínky pro skladování a jsou vždy aktuální. Třešně ve vlastní šťávě se přidávají do různého pečiva a vaří se z nich všechny oblíbené vánoční knedlíky. My našel jednoduchý recept na přípravu třešní na zimu bez větších potíží.
Recept byl sdílen na stránce TikTok @tastystories.feed.
Na 2 sklenice o objemu 1 litr budete potřebovat:
- třešně – 2 kg;
- cukr – 4 polévkové lžíce.
Nejprve je třeba sklenice dobře umýt a sterilizovat.
Zatímco se sklenice „připravují“ na zavařování, měli byste umýt třešně a odstranit z nich pecky. Autor videa vyndává pecky špendlíkem.
Poté připravené třešně pevně rozložíme do sklenic, posypeme cukrem (2 lžíce do každé sklenice). Šťávu, která se z třešní uvolní, je třeba vylít. Do sklenic nalijeme tolik vody, aby až nahoru zůstalo 2-3 cm volného místa. Vařte na ohni 3 až 5 minut.
Víčka se před použitím ponoří na jednu minutu do vroucí vody. Sklenice přikryjeme víčky a necháme je tak po zbývající dobu (2-4 minuty, dokud se třešně vaří).
Poté je pevně zašroubujte zavařovacím klíčem. Pokud není dostatek tekutiny, dolijte vařící vodu až po okraj a teprve poté zašroubujte. Sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je takto stát 24 hodin.
To je vše, třešně na zimu jsou připraveny. Dobrou chuť!
Jak uvařit třešně ve vlastní šťávě – viz podrobný recept:
Další recepty:
O profilu TikTok: @tastystories.feed
@tastystories.feed je profil na TikToku, který spravují muž a žena. Nastya vaří a Saša natáčí. Na kanálu najdete spoustu jednoduchých a cenově dostupných receptů na každý den. Žena také sdílí recepty na zavařování na zimu. Její profil na TikToku odebírá více než 15 000 uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.