Uložte si recept na zeleninové řízky, které si zamilujete na první kousnutí.
Recept na zeleninové řízky z cukety / Koláž: My, foto: screenshoty z videa
Sezóna cuket je v plném proudu. Pokud vás nudí cuketa připravovaná tradičním způsobem – smažená na pánvi, pak vám My nabízí pokrýt stůl zeleninovými řízky, od kterých se nebude možné odtrhnout. Jsou šťavnaté, neuvěřitelně chutné a v ničem si nezadají s masem.
Recept na cuketové řízky sdílela foodblogerka Elena Stadnik na své instagramové stránce ⠀.
Na řízky budete potřebovat:
- cukety – 3 ks;
- mrkev – 2 ks;
- zelená cibule;
- vejce – 2 ks;
- tvrdý sýr – 180 g;
- krupice – 2-3 polévkové lžíce;
- mouka – 1 polévková lžíce;
- strouhanka;
- česnek – 1 stroužek;
- sůl, pepř;
- paprika;
- Italské bylinky.
Nejprve je třeba zeleninu dobře omýt. Poté cuketu nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou šťávu. Mrkev by měla být také nastrouhaná.
K nastrouhané cuketě a mrkvi nakrájejte najemno zelenou cibuli a stroužek česneku. Rozklepneme dvě vejce, přidáme krupici a mouku.
Nezapomeňte nastrouhat oblíbený tvrdý sýr a přidejte koření podle chuti.
Všechny ingredience je třeba dobře promíchat.
Poté mokrýma rukama vytvarujte malé kuličky, velikostí a tvarem podobné tvarohovým koláčkům, a posypte je strouhankou.
Zeleninové řízky smažte z obou stran dozlatova. Můžete je také upéct v troubě.
Autor videa doporučuje podávat řízky s česnekovou omáčkou. Na ni budete potřebovat trochu zakysané smetany, majonézy, kromě a česneku.
Dobrou chuť!
Jak uvařit zeleninové řízky – podívejte se na video:
Další recepty:
O profilu na Instagramu: o.stadnyk_cooks
o.stadnyk_cooks je instagramový profil kuchařské blogerky Eleny Stadnyk. Ta se na své stránce dělí o domácí recepty, život a křesťanské hodnoty. Elenu odebírá více než 17 tisíc uživatelů, žena je aktivní i na dalších sociálních sítích.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.