Jak správně vařit vejce: do vroucí vody nebo ne – chytrý lifehack.
Hlavní pravidlo, jak vařit vejce / Koláž: My, foto: Pixabay/stevepb, Pexels/Klaus Nielsen
Naučíte se:
- Proč se v Německu prodávají barevná vejce
- Co jsou to „hnízdní vejce“
- Nakládaná vejce
Německo je právem považováno za jednu ze zemí, kde umí vejce připravit opravdu chutně a nápaditě. Každý region země má své vlastní kulinářské tradice a speciality.
V tomto článku My čtenáře seznámí s nejoblíbenějšími a dokonce kultovními variantami přípravy vajec v německé kuchyni.
Proč se v Německu prodávají obarvená vejce
Barevná vejce natvrdo jsou v německých obchodech známým jevem. K dostání jsou po celý rok, nejen o velikonočních svátcích. Nabízí se oprávněná otázka: Proč jsou barevná?
Je to jednoduché – aby kupující snadno rozeznal již uvařená vejce od syrových. Je to pohodlné: koupíte je a můžete je ihned použít. Toto „vaječné“ barevné značení je jakýmsi místním fastfoodem.
/ Infografika: My
Co jsou to „hnízdní vejce“
Jedním z oblíbených domácích a kavárenských jídel Němců jsou „hnízdová vejce“. K jeho přípravě se nejprve připraví bramborová kaše nebo špenát. Bramborová nebo špenátová kaše se vloží do zapékací misky vymazané rostlinným olejem a uprostřed se udělají důlky – „hnízda“.
Do těchto důlků se opatrně rozbijí vejce, okoření se kořením podle chuti a pečou se v troubě, dokud bílky nezačnou tuhnout. Pokrm se tradičně podává s plátky čerstvého chleba.
Nakládaná vejce
V Německu existuje ještě jeden oblíbený způsob podávání vajec – zejména v pivních podnicích. Jedná se o nakládaná vejce natvrdo. Nejprve se uvaří natvrdo a oloupou, pak se zalijí marinádou z vody, vinného octa, koření a cibule.
Vejce se v tomto roztoku uchovávají v chladničce asi jeden den. Výsledkem je jednoduchá, ale velmi oblíbená svačina k pivu – podává se chlazená.
Podívejte se na video – jak uvařit vejce:
Novináři pořadu Snidanok z 1+1 odhalili všechny záludnosti vaření slepičích vajec.
Již dříve My psal o tom, že vejce budou čerstvá po celý rok: kam byste je měli dát. Na jednom neobvyklém místě lze vejce skladovat celý rok a zároveň zůstanou čerstvá.
Připomeňme, že dříve jsme informovali o tom, kde je lepší skladovat vejce a další potraviny v lednici. Mnoho lidí nesprávně uspořádá produkty v chladničce, protože neznají jedno schéma.
Další novinky: V ledničce je možné skladovat i potraviny, které jsou určeny k prodeji:
O zdroji: „Snidanok z 1+1“
„Snidanok z 1+1“ je ranní pořad televizního kanálu 1+1, který vyrábí společnost 1+1 Media. Pořad trvá tři hodiny a je nejdelší živou ranní show na je naše země. „Snidanok z 1+1“ servíruje ve vysílání zprávy, zábavu, užitečné rady a rozhovory se zajímavými hosty. Podle Wikipedie program obsahuje několik ranních vydání TSN.
„Snidanok z 1+1“ má vlastní hudební studio, takže v pořadu zaznívá živá hudba. Kanál „Snidanku z 1+1“ na YouTube odebírá více než 500 000 uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.