Šťavnaté a levné: recept na mladé zelí s masem

Zelí s masovým řízkem je skvělým pokrmem pro letní večeři.

Šťavnaté zelné steaky s masem / Koláž My, foto Instagram/olga_riabenko_

Sezóna zelí je v plném proudu a dá se připravit nejen v podobě plněného zelí nebo salátů.

Finalistka soutěže MasterChef Olga Ryabenko na svém Instagramu ukázala, jak zelí upéct a připravit z něj výživný a šťavnatý pokrm.

Podle ní je to jídlo, které si určitě budete chtít zopakovat.

Složení: 1:

Na kotlety:

  • Mleté hovězí maso – 700 g;
  • Cibule – 1 ks;
  • Sůl, pepř – podle chuti;
  • Čerstvá petržel – 1 svazek;
  • Muškátový oříšek – 1/4 lžičky;
  • Oregano – 1,5 lžičky;
  • Voda – 70 ml;
  • Tvrdý sýr – 200 g.

Na zelí:

  • Mladé zelí – 1 ks středně velké;
  • Bylinkové máslo
  • Chilli papričky, bazalka, rajčata – 150 ml;
  • Uzená paprika – 1 lžička;
  • Sůl – 1 lžička;

Na omáčku:

  • Přírodní jogurt – 250 g;
  • Rajčatový protlak – 1 polévková lžíce;
  • Zelená cibule

Příprava:

1. Mladé zelí je třeba nakrájet na řízky široké asi jeden a půl centimetru.

2. Připravte si aromatický olej smícháním obyčejného slunečnicového oleje s česnekem a chilli papričkou. Potřete jím zelí.

3. Vezměte dříve připravené mleté maso, vytvarujte ploché řízky a položte je na zelí.

4. Vezměte dříve připravenou omáčku a přelijte jí „masové“ řízky.

5. Nastrouhejte tvrdý sýr a položte ho na steaky.

6. Pokrm pečte v troubě 1 hodinu při 180*.

7. Steaky podávejte horké a se zakysanou smetanou.

O: Olga Ryabenko

Olga Ryabenko je kuchařská bloggerka a superfinalistka kuchařské show MasterChef. Je také autorkou kuchařek a matkou čtyř dětí.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími