Kuřecí řízek bude šťavnatý a aromatický: co dát do hrnce

Zjistěte, jak dlouho maso vařit a kolik vody do něj nalít.

Jak uvařit kuřecí řízek, aby byl šťavnatý / depositphotos.com

Vařené kuřecí řízky se často používají do salátů a v dietní výživě. Jedná se o chutný a nízkokalorický výrobek, ale poměrně náladový. Pokud ho uvaříte nesprávně, bude maso chutnat jako guma.

Zjistili jsme, kolik kuřecího filé uvařit a co přidat, aby mělo příjemnou chuť.

Jak dlouho vařit kuřecí řízky, aby byly šťavnaté

Jak dlouho se má filet vařit, závisí na jeho velikosti. Pokud se jedná o malý kousek o hmotnosti do 200 g, stačí ho uvařit. 15 minut po uvaření. Pokud je masa hodně, budete potřebovat cca. 25 minut.

Připravenost vařeného kuřete můžete zkontrolovat nožem. Pokud je řez zcela bílý, bez růžového nádechu, je pokrm hotový.

Jak uvařit kuřecí řízek a co přidat do hrnce

Pokud používáte mražené maso, nejprve

rozmrazte v chladničce, jinak bude po uvaření příliš vysušená.

Pokud chcete získat chuťově bohatý vývar, vložte maso do hrnce a zalijte ho studenou vodou. Pokud vaříte filé jen na salát, naplňte je. vroucí vodou. Kuře se pak na povrchu rychle upeče a uvnitř zůstane šťáva.

Po uvaření přidejte do hrnce koření, které pokrm provoní. Může to být černý nebo černý hrách, pár stroužků česneku, půlka cibule, bobkový list.

Tip: Maso bude mnohem chutnější, pokud se upeče v pečicím rukávu. Filety vložte do sáčku spolu s oblíbeným kořením, citronem nebo zeleninou (syrová mrkev, cibule, česnek). Pevně je zavažte a uvařte ve vroucí vodě. Takto kuře nasaje maximum chuti.

Maso vařte na mírném ohni pod pokličkou 15-25 minut a nechte vychladnout na pokojovou teplotu ve stejné vodě. Pokud se budete řídit těmito radami, řízek bude zaručeně šťavnatý a chutný.

Dříve jsme také psali, jak připravit šťavnaté kuře v troubě ve výborné domácí marinádě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími