Kombinace citronu a švestek je vynikající.
Švestky lze zmrazit s citronem a medem / Koláž: My, foto: pixabay.com, screenshot
Naučíte se:
- Jak připravit švestky k zamrazení
- Proč byste měli do švestek přidávat citronovou kůru a šťávu?
Mražení je jedním z nejjednodušších a nejrychlejších způsobů, jak uchovat ovoce a zeleninu po dlouhou dobu. Pokud jste sklidili velkou úrodu švestek, můžete část z nich uložit do mrazáku. Kanál Untamed Olive na Youtube vám poradí, jak zmrazit švestky s citronovou kůrou neobvyklým způsobem.
Pokud si chcete ze švestek připravit džem, přečtěte si materiál: Tento džem bude všem chutnat: recept na neobvyklou pochoutku k čaji.
Zda můžete švestky na zimu zamrazit a jak na to?
Nejprve švestky omyjte a odstraňte všechny malé stopky a pecky.
Švestky zbavíte jadřinců tak, že je podél přirozeného švu naříznete nožem a vytáhnete.
Dále budete potřebovat kůru z několika citronů. Poměr je 1 citron na 50 švestek.
„Na citronu je něco zvláštního. Kombinace citronu a švestek je prostě vynikající. Citron dodává švestkám velmi svěží chuť i po zavaření,“ řekla nám Olivia.
Všechny ingredience dejte do hrnce a přidejte trochu cukru, stévie nebo medu.
Můžete přidat nejen citronovou kůru, ale také vymačkat šťávu z citrusových plodů.
Vše důkladně promíchejte a dejte na plech vyložený pergamenovým papírem.A pak přijde ta zábavná část – Olivia navrhuje vložit švestky do trouby vyhřáté na 175 °C a péct je asi 20 minut.
„Švestky tak získají příjemnou karamelovou, sladkou a lahodnou chuť,“ říká žena.
„Švestky by měly pustit trochu šťávy a získat krásnou vínovou barvu. Tak se zachová celistvost ovoce, až je budete znovu péct v koláči nebo podávat s jogurtem,“ vysvětlila.
Poté je třeba švestky zchladit a vložit do sáčků do mrazničky.
Z těchto švestek bude v zimě výborný hustý kompot nebo náplň do koláčů.
„Ráda je vařím na podzim a na Vánoce z nich peču švestkový koláč. Je opravdu vynikající. A citron mu dodá velmi jasnou chuť, úplně jinou než ta, co byla v mrazáku. Struktura švestek je dokonale zachovaná, protože je nevaříme celé,“ dodala Olivia.
Podívejte se na video – Jak si můžete uchovat švestky na zimu:
Dříve My psal, jak zmrazit čerstvé jahody, aby se nezměnily v obří rampouch.
Blogerka se také podělila o tipy, jak skladovat jahody v lednici, aby se na nich neobjevila plíseň.
O zdroji: Youtube kanál The Untamed Olive (Nezkrotná oliva)
Youtube kanál The Untamed Olive vede Američanka Olivia-Andrea Steffesová. Zveřejňuje různé recepty, tipy na zahradničení a zážitky z cest.
„Tvůrkyně rostlinných receptů. Milovnice cestování, zahrad, zvířat a umění,“ píše o sobě žena.
Kanál má 2,33 tisíce odběratelů, 376 videí a přes 427 tisíc zhlédnutí.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.