Dokonalá koláčová náplň: jak zmrazit švestky s citronovou kůrou a medem

Kombinace citronu a švestek je vynikající.

Švestky lze zmrazit s citronem a medem / Koláž: My, foto: pixabay.com, screenshot

Naučíte se:

  • Jak připravit švestky k zamrazení
  • Proč byste měli do švestek přidávat citronovou kůru a šťávu?

Mražení je jedním z nejjednodušších a nejrychlejších způsobů, jak uchovat ovoce a zeleninu po dlouhou dobu. Pokud jste sklidili velkou úrodu švestek, můžete část z nich uložit do mrazáku. Kanál Untamed Olive na Youtube vám poradí, jak zmrazit švestky s citronovou kůrou neobvyklým způsobem.

Pokud si chcete ze švestek připravit džem, přečtěte si materiál: Tento džem bude všem chutnat: recept na neobvyklou pochoutku k čaji.

Zda můžete švestky na zimu zamrazit a jak na to?

Nejprve švestky omyjte a odstraňte všechny malé stopky a pecky.

Švestky zbavíte jadřinců tak, že je podél přirozeného švu naříznete nožem a vytáhnete.

Dále budete potřebovat kůru z několika citronů. Poměr je 1 citron na 50 švestek.

„Na citronu je něco zvláštního. Kombinace citronu a švestek je prostě vynikající. Citron dodává švestkám velmi svěží chuť i po zavaření,“ řekla nám Olivia.

Všechny ingredience dejte do hrnce a přidejte trochu cukru, stévie nebo medu.

Můžete přidat nejen citronovou kůru, ale také vymačkat šťávu z citrusových plodů.

Vše důkladně promíchejte a dejte na plech vyložený pergamenovým papírem.

A pak přijde ta zábavná část – Olivia navrhuje vložit švestky do trouby vyhřáté na 175 °C a péct je asi 20 minut.

„Švestky tak získají příjemnou karamelovou, sladkou a lahodnou chuť,“ říká žena.

„Švestky by měly pustit trochu šťávy a získat krásnou vínovou barvu. Tak se zachová celistvost ovoce, až je budete znovu péct v koláči nebo podávat s jogurtem,“ vysvětlila.

Poté je třeba švestky zchladit a vložit do sáčků do mrazničky.

Z těchto švestek bude v zimě výborný hustý kompot nebo náplň do koláčů.

„Ráda je vařím na podzim a na Vánoce z nich peču švestkový koláč. Je opravdu vynikající. A citron mu dodá velmi jasnou chuť, úplně jinou než ta, co byla v mrazáku. Struktura švestek je dokonale zachovaná, protože je nevaříme celé,“ dodala Olivia.

Podívejte se na video – Jak si můžete uchovat švestky na zimu:

Dříve My psal, jak zmrazit čerstvé jahody, aby se nezměnily v obří rampouch.

Blogerka se také podělila o tipy, jak skladovat jahody v lednici, aby se na nich neobjevila plíseň.

O zdroji: Youtube kanál The Untamed Olive (Nezkrotná oliva)

Youtube kanál The Untamed Olive vede Američanka Olivia-Andrea Steffesová. Zveřejňuje různé recepty, tipy na zahradničení a zážitky z cest.

„Tvůrkyně rostlinných receptů. Milovnice cestování, zahrad, zvířat a umění,“ píše o sobě žena.

Kanál má 2,33 tisíce odběratelů, 376 videí a přes 427 tisíc zhlédnutí.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími