Nadýchané koláče se sladkou náplní budou mít s tímto receptem úspěch.
Koláče s třešněmi v troubě / depositphotos.com, pexels
V létě není lepšího pečení než koláče s třešněmi, jablky a meruňkami. Nadýchané pečivo se sezónními náplněmi je ideální svačinou k čaji. Pokud se obáváte práce s moučnými výrobky, vyzkoušejte náš recept. Toto těsto na koláče v troubě připravíte překvapivě rychle a bez zbytečného rozčilování. Jsou velmi zdařilé a vydaří se hned napoprvé – vařily s ním naše maminky a babičky.
Rychlé kynuté těsto na placky bez kynutí
Tento způsob přípravy je výhodný, protože výrobky lze tvarovat ihned po uhnětení. Není třeba čekat na vykynutí těsta. Ujistěte se, že droždí je čerstvé – nejlépe ho kupte v den přípravy.
Zde je uvedeno, co budete k vaření potřebovat:
- Tři sta padesát gramů mouky;
- třicet gramů čerstvého droždí (nebo deset gramů sušeného droždí);
- sto gramů teplé vody;
- sto gramů vroucí vody;
- dvě lžíce slunečnicového oleje;
- lžička cukru;
- půl lžičky soli.
Mouku je vhodné několikrát prosít, aby bylo pečení nadýchané. Smíchejte teplou vodu s cukrem, solí, olejem a droždím. Přidejte několik lžic mouky a promíchejte. Přilijte vroucí vodu. Postupně přisypáváme zbytek mouky a těsto hněteme lžící (dokud nevychladne) a poté ručně.
Poté si připravte náplň. Pokud jsou to třešně, posypeme je trochou cukru a přidáme trochu škrobu (lžička na 100 g plodů). Koláče ihned vytvarujte, než náplň začne pouštět šťávu. Meruňky rozkrojíme na poloviny a osladíme. Pokud děláte koláče s jablky, nastrouhejte ovoce, přidejte cukr a podle potřeby skořici a kardamon.
Výrobky můžeme smažit na pánvi s rozpáleným olejem několik minut z každé strany. A koláče se pečou v troubě 25-30 minut při 200°.
Smažené koláče s meruňkami / foto depositphotos.com
Těsto na koláče na kefír
Takové výrobky chutnají dobře ve smažené podobě. Vejde se do nich hodně náplně a jsou pružné.
Seznam ingrediencí:
- Sto gramů kefíru;
- tři sta dvacet gramů mouky;
- lžička cukru;
- vejce;
- špetka jedlé sody;
- špetka cukru;
- nádivka.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a vejce. Vmíchejte ohřátý kefír, přidejte jedlou sodu a pět minut hněťte těsto na placičky, dokud nebude homogenní. Poté je rozdělte na stejné díly a vyválejte.
Na těsto položíme náplň a výrobky uzavřeme. Na velmi rozpálené pánvi s velkým množstvím oleje osmažte kefírové placičky nejprve švem dolů a poté obrácenou stranou.