Pokud nemáte chuť na rozruch: jednoduchá 15minutová večeře, která vás nebude nudit

Velmi jednoduchá večeře s kuřecím masem a těstovinami, kterou si můžete připravit každý den – je vždy vynikající.

Co uvařit k večeři rychle a jednoduše / pexels, pixabay

Po náročném dni se vám nechce stát hodiny za sporákem. Večeře za 15 minut z jednoduchých produktů je v takové siti nejlepším řešením.

Nabízíme vám přípravu velmi jednoduchého pokrmu z dostupných produktů – vermikel, kuřecího masa a zakysané smetany. Ze všech příloh jsou těstoviny nejrychleji připravené a neomrzí, takže je můžete vařit každý den. Lepší recept na rychlou večeři nenajdete.

Rychlá a snadná večeře

Na tento jednoduchý pokrm budete potřebovat suroviny, které jsou dostupné v každé kuchyni. Tento seznam můžete podle svého uvážení rozšířit nebo změnit, aby jídlo nebylo nudné – například nahradit zakysanou smetanu rajčatovou omáčkou, odstranit houby nebo přidat tavený sýr:

  • tenké těstoviny (aby se rychleji uvařily) – tři sta gramů;
  • kuřecí maso – tři sta padesát gramů;
  • cibule – jeden kus;
  • houby – dvě stě padesát gramů;
  • zakysaná smetana – čtyři polévkové lžíce;
  • slunečnicový olej – dvě polévkové lžíce;
  • sůl, pepř, koření podle chuti.

Chcete-li mít večeři hotovou za 15 minut, naplňte polovinu hrnce vodou a postavte ho na oheň. Zatímco se voda vaří, rozehřejte pánev s olejem. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova. K zelenině přidejte nakrájené kuřecí maso a talíře hub. Promíchejte do hladka a smažte 5-7 minut.

Mezitím vložte do vroucí vody v hrnci vermicelli a vařte po dobu uvedenou na obalu – obvykle 3 až 7 minut.

Do pánve přidejte zakysanou smetanu, sůl, mletý pepř a další koření. Dusíme další 2-3 minuty. Zálivka by měla být hotová během vaření těstovin. Poté přidejte uvařené vermicelli a vše společně ještě minutu povařte, aby těstoviny nasákly omáčku. Poté je pokrm hotový. Můžete ho dodatečně posypat strouhaným sýrem nebo bylinkami, ale i tak je velmi chutné.

Již dříve jsme psali, jak připravit překvapivě jednoduché těstoviny ve stylu flotsam. Jedná se o další elementární pokrm, který místo kuřecího masa používá mleté maso.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími