Co se smaží jako první: cibule nebo mrkev

Cibule a mrkev jsou pro mnohé oblíbenou přílohou k masu nebo polévce. Ne každý však ví, jak je správně připravit.

Proč by se cibule a mrkev neměly smažit společně – čtěte na My / foto: depositphotos.com

Cibule a mrkev jsou nejčastějším doplňkem téměř všech teplých jídel. Smažení zeleniny zabere jen málo času, ale vyžaduje velkou zručnost. Co smažit jako první – cibuli nebo mrkev? Přečtěte si v tipech Myu.

Na co smažit cibuli a mrkev

Zaprvé, restování obohatí každou potravinu o jemnou chuť. I kdyby se vám pokrm „moc nepovedl“ – cibule ho nasytí karamelovou chutí a mrkev ho okoření. To znamená, že pod pečení můžete schovat své kulinářské chyby.

Za druhé, cibule a mrkev se smaží, aby zvýraznily například chuť masa nebo brambor. Za třetí to na pokrmu prostě krásně vypadá. A mrkev dodá polévce hustou oranžovou barvu.

Co osmažit jako první – cibuli a mrkev?

Zde se názory kuchařů liší. Někteří nejprve smaží cibuli: 4-5 minut na středním plameni, za stálého míchání a podle chuti přidávají další zeleninu, včetně mrkve.

V tomto receptu však existují nce: například vaření cibule společně s další zeleninou uvolňuje páru. Pokud máte malou pánev a cibuli opékáte pod pokličkou, hrozí, že cibule skončí měkká a vlhká.

Pára z vaření je důležitým důvodem, proč se cibule smaží jako první, nebo proč by se cibule a mrkev neměly smažit společně. Pokud však máte pro mrkev a další zeleninu dostatek místa a můžete zabránit vzniku páry, smažte ji společně s cibulí.

Zkušení kuchaři mrkev a cibuli oddělují a nejdříve smaží cibuli (aby byla křupavá a zlatavá) a pak mrkev, ta totiž uvolňuje šťávy a ty cibuli škodí.

Smažená mrkev a cibule se přidávají do hlavního jídla v poslední fázi vaření.

Mnoho lidí si také klade otázku: proč se nejdříve smaží cibule a až potom maso. Odpověď je stejná – protože maso pod vlivem vysoké teploty uvolňuje velké množství šťáv a ty cibuli kazí a změkčují. Výsledkem je, že místo smažené cibule dostanete cibuli dušenou.

Nejlepší však je, když maso a cibuli smažíte v různých nádobách.

Obecně kuchaři radí nefixovat se na čas a zaměřit se na vůni a vzhled. Pokud cibule začne příjemně vonět, okamžitě ji sundejte z plotny.

Smažení cibule trvá různým hostitelům různou dobu – od 1 do 3 minut, podle toho, jak byla pánev rozpálená.

Jak dlouho trvá smažení mrkve? Opékání mrkve trvá při předehřáté plotýnce asi 5 až 6 minut. Mrkev můžete také smažit na oleji z cibule.

Aby pečeně příliš nezkaramelizovala (nezesládla) nebo nezhořkla, vždy sledujte oheň a míchejte ji.

Де beste hack voor een goed leven, heerlijke recepten en handige artikelen over moestuinieren - je vindt het allemaal op onze website. Kom langs en ontdek praktische tips en trucs om het meeste uit het leven te halen, nieuwe gerechten te proberen en je moestuin tot bloei te brengen. Laat je inspireren en leer hoe je van elk moment kunt genieten! Wat is het verschil tussen de Op zoek naar de fout: een verraderlijk eenvoudige Ongekende optische illusie: Alleen genieën kunnen Wat is 99% van de mensen geeft Wiens man is de baas van Vind het schaap: een uitdagende puzzel voor Изучайте самые полезные лайфхаки, рецепты и советы по огородничеству на нашем сайте. Узнайте, как приготовить вкусные блюда из свежих овощей и фруктов, а также как выращивать здоровую и полезную еду у себя на участке. Наши статьи помогут вам стать настоящим профессионалом в кулинарии и огородничестве. Погрузитесь в мир полезных советов и новой информации прямо сейчас!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími