Chutnější než v restauraci: líné chačapuri se sýrem na pánvi

Poradíme vám, jak si doma připravit rychlé chačapuri.

Chačapuri si snadno vyrobíte doma / foto depositphotos.com

Líné chačapuri – skvělá a jednoduchá možnost, než si dopřát snídani. Kromě toho je takový pokrm dobrým zdrojem bílkovin.

Dnes se budeme zabývat tím, jak rychle připravit khachapuri na pánvi. Vybrali jsme dva jednoduché recepty.

Líné khačapuri na pánvi s kefírem

První varianta je určena na několik porcí. Pro přípravu líného chačapuri na kefíru vezměte:

  • 300 gramů suluguni;
  • 200 mililitrů kefíru;
  • špetka soli;
  • lžička cukru;
  • jedno vejce;
  • lžíce oleje (rostlinný olej);
  • 360 g mouky;
  • 0,5 lžičky jedlé sody;
  • dvě lžíce másla.

Nejprve nastrouháme sýr. Kefír nalijeme do mísy a přidáme sůl, cukr, rostlinný olej a vejce. Přisypeme mouku a jedlou sodu a vypracujeme vláčné těsto.

Rozdělte ho na čtyři díly a vyválejte z nich silné placky. Do jejich středu dejte suluguni. Okraje těsta shrňte do středu a přitiskněte. Poté je rukama mírně zploštěte, abyste vytvořili kulaté khachapuri o tloušťce asi 0,5 cm.

Ploché chleby vařte pod pokličkou na mírném ohni pět až šest minut z každé strany. Nakonec je potřete máslem.

Líné khachapuri na pánvi na jogurtu nebo zakysané smetaně

Druhá varianta je ještě jednodušší, protože pro ni nemusíte hníst těsto. Na přípravu si vezmeme:

  • 100 mililitrů zakysané smetany, jogurtu nebo kefíru;
  • 50 gramů mouky;
  • jedno vejce;
  • 15 gramů másla;
  • 100 gramů jakéhokoli sýra.

Kefír ohřejeme na pokojovou teplotu. V této době nastrouháme sýr do misky. Přidáme k němu vejce a kefír a promícháme.

Do směsi prosejte mouku a znovu promíchejte. Těsto bude připomínat hustou zakysanou smetanu.

Rozpálenou pánev vymažte olejem a nalijte do ní těsto. Použijte stěrku, která vám ho pomůže rovnoměrně rozetřít.

Líné khachapuri vařte na mírném ohni z obou stran pod pokličkou. Na plackách by se měla objevit rumělková kůrka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími