Bez pečení a bez trouby: khachapuri s tvarohem na pánvi za 10 minut.

Prozradíme vám, jak připravit chačapuri k snídani pro celou rodinu.

Chačapuri s tvarohem vaší postavě neuškodí / foto depositphotos.com

K snídani se vyplatí připravit líné chačapuri s tvarohem a sýrem na pánvi. Tato varianta vám umožní rychle se ráno osvěžit a zároveň si zpestřit jídelníček.

Líné chačapuri na kefíru s tvarohem a sýrem na pánvi

Pokrm je velmi jednoduchý, a proto se dobře hodí i pro zaneprázdněné lidi. K přípravě líného chačapuri s tvarohem je třeba vzít:

  • jedno vejce;
  • 50 mililitrů kefíru;
  • 100 gramů tvarohu;
  • 30 gramů tvrdého sýra;
  • dvě polévkové lžíce mouky;
  • sůl;
  • 0,5 čajové lžičky kypřícího prostředku;
  • bylinky.

Vejce lehce rozšlehejte vidličkou. Přidejte kefír, tvaroh, sůl, strouhaný sýr, prosátou mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Přisypte nasekané bylinky a znovu promíchejte.

Rozehřejte pánev a nalijte do ní těsto, které stěrkou zarovnejte. Smažte pod pokličkou z obou stran.

Líné chačapuri na pánvi s tvarohem – recept s mlékem

Druhý recept bude dobře fungovat, pokud nemáte rádi chuť kefíru. Na přípravu khachapuri si vezměte:

  • dvě vejce;
  • 100 mililitrů mléka;
  • 100 gramů tvarohu;
  • 100 gramů tvrdého sýra;
  • 50 gramů rýžové mouky;
  • lžička oleje (rostlinný olej);
  • černý pepř;
  • sůl.

Obsah tuku v tvarohu a mléce ovlivní konečný obsah kalorií v pokrmu. Vejce rozšlehejte společně s mlékem v míse. Přidejte tvaroh, mouku, koření a promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr.

Těsto by mělo mít viskózní konzistenci, jako byste dělali lívance. Pokud je příliš řídké, je třeba přidat mouku.

Rozpalte pánev a vymažte ji olejem. Vlijte do ní těsto a vařte na mírném ohni s přiklopenou pokličkou. Chléb by měl mít křupavou kůrku.

Líné chačapuri na pánvi s tvarohem a sýrem – hotové.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími