Prozradíme vám, jak připravit chačapuri k snídani pro celou rodinu.
Chačapuri s tvarohem vaší postavě neuškodí / foto depositphotos.com
K snídani se vyplatí připravit líné chačapuri s tvarohem a sýrem na pánvi. Tato varianta vám umožní rychle se ráno osvěžit a zároveň si zpestřit jídelníček.
Líné chačapuri na kefíru s tvarohem a sýrem na pánvi
Pokrm je velmi jednoduchý, a proto se dobře hodí i pro zaneprázdněné lidi. K přípravě líného chačapuri s tvarohem je třeba vzít:
- jedno vejce;
- 50 mililitrů kefíru;
- 100 gramů tvarohu;
- 30 gramů tvrdého sýra;
- dvě polévkové lžíce mouky;
- sůl;
- 0,5 čajové lžičky kypřícího prostředku;
- bylinky.
Vejce lehce rozšlehejte vidličkou. Přidejte kefír, tvaroh, sůl, strouhaný sýr, prosátou mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Přisypte nasekané bylinky a znovu promíchejte.
Rozehřejte pánev a nalijte do ní těsto, které stěrkou zarovnejte. Smažte pod pokličkou z obou stran.
Líné chačapuri na pánvi s tvarohem – recept s mlékem
Druhý recept bude dobře fungovat, pokud nemáte rádi chuť kefíru. Na přípravu khachapuri si vezměte:
- dvě vejce;
- 100 mililitrů mléka;
- 100 gramů tvarohu;
- 100 gramů tvrdého sýra;
- 50 gramů rýžové mouky;
- lžička oleje (rostlinný olej);
- černý pepř;
- sůl.
Obsah tuku v tvarohu a mléce ovlivní konečný obsah kalorií v pokrmu. Vejce rozšlehejte společně s mlékem v míse. Přidejte tvaroh, mouku, koření a promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr.
Těsto by mělo mít viskózní konzistenci, jako byste dělali lívance. Pokud je příliš řídké, je třeba přidat mouku.
Rozpalte pánev a vymažte ji olejem. Vlijte do ní těsto a vařte na mírném ohni s přiklopenou pokličkou. Chléb by měl mít křupavou kůrku.
Líné chačapuri na pánvi s tvarohem a sýrem – hotové.