Jednoduchý, rychlý a chutný: recept na džem ze švestek, který vám připomene léto.

Tento džem lze použít i do různých druhů pečiva.

Švestkový džem / koláž: My, foto: screenshot z videa, pixabay

Léto je v plném proudu, což znamená, že začala sezóna ovoce. Zejména si nyní můžete pochutnat na lahodných švestkách.

Zároveň foodblogerka cook_julija_simonchuk uvedla, že abyste si toto ovoce uchovali do zimy, můžete si z něj uvařit lahodný džem, píše My.

Recept na švestkový džem na pánvi

Budete potřebovat:

  • švestky – 0,5 litru;
  • cukr – 0,5 litru;
  • kyselina citronová – na špičku nože.

Jak připravit švestkový džem

Švestky nakrájíme a vložíme do pánve, kterou zapneme na maximální teplotu.

Smažte 5 minut od varu a švestky občas promíchejte.

Po uplynutí času přidáme cukr a opět necháme 5 minut povařit. Také byste měli občas zamíchat.

Poté přidejte kyselinu citronovou a vařte ještě 1 minutu.

Horký džem můžete nalít do sterilních sklenic.

Je třeba dodat, že džem je velmi hustý. Je ideální na pečení.

Recept na hustý švestkový džem – video:

Kolik konzervovaných potravin lze skladovat / Infografika: My

O zdroji: cook_julija_simonchuk

cook_julija_simonchuk je populární ukrajinská kuchařská blogerka z Lucku na sociálních sítích Instagram a TikTok. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty gurmánských jídel. K odběru cook_julija_simonchuk se přihlásilo více než 80 tisíc uživatelů Instagramu.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími