Tento džem lze použít i do různých druhů pečiva.
Švestkový džem / koláž: My, foto: screenshot z videa, pixabay
Léto je v plném proudu, což znamená, že začala sezóna ovoce. Zejména si nyní můžete pochutnat na lahodných švestkách.
Zároveň foodblogerka cook_julija_simonchuk uvedla, že abyste si toto ovoce uchovali do zimy, můžete si z něj uvařit lahodný džem, píše My.
Recept na švestkový džem na pánvi
Budete potřebovat:
- švestky – 0,5 litru;
- cukr – 0,5 litru;
- kyselina citronová – na špičku nože.
Jak připravit švestkový džem
Švestky nakrájíme a vložíme do pánve, kterou zapneme na maximální teplotu.
Smažte 5 minut od varu a švestky občas promíchejte.
Po uplynutí času přidáme cukr a opět necháme 5 minut povařit. Také byste měli občas zamíchat.
Poté přidejte kyselinu citronovou a vařte ještě 1 minutu.
Horký džem můžete nalít do sterilních sklenic.
Je třeba dodat, že džem je velmi hustý. Je ideální na pečení.
Recept na hustý švestkový džem – video:
Kolik konzervovaných potravin lze skladovat / Infografika: My
O zdroji: cook_julija_simonchuk
cook_julija_simonchuk je populární ukrajinská kuchařská blogerka z Lucku na sociálních sítích Instagram a TikTok. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty gurmánských jídel. K odběru cook_julija_simonchuk se přihlásilo více než 80 tisíc uživatelů Instagramu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.