Jemná cuketová pomazánka s taveným sýrem: jak vařit, aby jedly i děti

Pokud přidáte tajnou přísadu, svačinka bude velmi chutná.

Cuketovou pomazánku si snadno vyrobíte doma / pixabay, screenshot You Tube

V létě, kdy je sezóna cuket, se všechny ukrajinské hospodyňky snaží připravovat pokrmy s touto zeleninou. Cuketu můžete péct v troubě, připravovat cuketové lívance, ale také tuto sezónní zeleninu vařit, dusit a zapékat na jakýkoli způsob. I cuketová pomazánka bude skvělou svačinkou, pokud víte, jak ji připravit.

Pomazánka z máslové dýně s cuketou, sýrem a mrkví

Tuto svačinu připravíte za pouhých 20 minut, ale získáte křehký a chutný pokrm, který budou jíst i ti, kteří jsou k zelené zelenině skeptičtí.

Složení: 1:

  • Po jedné cibuli, mrkvi a cuketě;
  • dva tavené sýry;
  • kopr, petržel;
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje;
  • sůl, pepř.

Mrkev by měla být omytá a nastrouhaná. Cuketu omyjeme a oloupeme, totéž uděláme s cibulí. Obě zeleniny nakrájejte na malé kostičky. Na rozehřátou pánev, potřenou olejem, vložíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Když se objeví, vložíme mrkev, 2 minuty ji restujeme, pak cuketu a celou zeleninu společně 10 minut smažíme, předem osolenou a opepřenou. Do mísy mixéru vložíme sýr a nadrobno nasekané bylinky. Přidáme vychladlou zeleninu, rozšleháme mixérem, svačinu namažeme na chléb a podáváme.

Lahodná pomazánka na chlebíčky s cuketou, sýrem a žampiony

Přítomnost žampionů dodává pikantnost a rafinovanost – krémová paštika se ukáže jako chuťově výrazná a velmi vydatná.

Složení: 1:

  • dvě cukety;
  • dva tavené sýry;
  • po jedné cibuli a mrkvi;
  • dvě stě gramů hub;
  • dva až tři stroužky česneku;
  • sůl, pepř, kopr.

Cukety omyjte, oloupejte, nastrouhejte a vložte do mísy. Necháme půl hodiny odležet, aby zelenina pustila šťávu. V této době oloupejte mrkev a cibuli, nastrouhejte oranžovou zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno. Obě suroviny vložíme na pánev vymazanou olejem a osmažíme je dozlatova. K zelenině přidejte nadrobno nakrájené houby a poduste, odpařte tekutinu, pak už jen osmažte dozlatova, posypte solí, pepřem a oblíbenými bylinkami.

Z cukety vymačkejte šťávu a zelenou zeleninu pošlete na pánev k ostatním produktům. Pokud vidíte, že oleje není dost, můžete přilít další a pokračovat ve vaření zeleniny po dobu 10-15 minut. Do ještě teplé hmoty přidáme nasekaný kopr a stroužky česneku prolisované přes lis.

Do mísy mixéru vložte tavený sýr nakrájený na kostičky a vychladlou zeleninu z pánve. Rozmixujte mixérem dohladka, namažte na chléb a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími