Pokud přidáte tajnou přísadu, svačinka bude velmi chutná.
Cuketovou pomazánku si snadno vyrobíte doma / pixabay, screenshot You Tube
V létě, kdy je sezóna cuket, se všechny ukrajinské hospodyňky snaží připravovat pokrmy s touto zeleninou. Cuketu můžete péct v troubě, připravovat cuketové lívance, ale také tuto sezónní zeleninu vařit, dusit a zapékat na jakýkoli způsob. I cuketová pomazánka bude skvělou svačinkou, pokud víte, jak ji připravit.
Pomazánka z máslové dýně s cuketou, sýrem a mrkví
Tuto svačinu připravíte za pouhých 20 minut, ale získáte křehký a chutný pokrm, který budou jíst i ti, kteří jsou k zelené zelenině skeptičtí.
Složení: 1:
- Po jedné cibuli, mrkvi a cuketě;
- dva tavené sýry;
- kopr, petržel;
- 2-3 lžíce rostlinného oleje;
- sůl, pepř.
Mrkev by měla být omytá a nastrouhaná. Cuketu omyjeme a oloupeme, totéž uděláme s cibulí. Obě zeleniny nakrájejte na malé kostičky. Na rozehřátou pánev, potřenou olejem, vložíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Když se objeví, vložíme mrkev, 2 minuty ji restujeme, pak cuketu a celou zeleninu společně 10 minut smažíme, předem osolenou a opepřenou. Do mísy mixéru vložíme sýr a nadrobno nasekané bylinky. Přidáme vychladlou zeleninu, rozšleháme mixérem, svačinu namažeme na chléb a podáváme.
Lahodná pomazánka na chlebíčky s cuketou, sýrem a žampiony
Přítomnost žampionů dodává pikantnost a rafinovanost – krémová paštika se ukáže jako chuťově výrazná a velmi vydatná.
Složení: 1:
- dvě cukety;
- dva tavené sýry;
- po jedné cibuli a mrkvi;
- dvě stě gramů hub;
- dva až tři stroužky česneku;
- sůl, pepř, kopr.
Cukety omyjte, oloupejte, nastrouhejte a vložte do mísy. Necháme půl hodiny odležet, aby zelenina pustila šťávu. V této době oloupejte mrkev a cibuli, nastrouhejte oranžovou zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno. Obě suroviny vložíme na pánev vymazanou olejem a osmažíme je dozlatova. K zelenině přidejte nadrobno nakrájené houby a poduste, odpařte tekutinu, pak už jen osmažte dozlatova, posypte solí, pepřem a oblíbenými bylinkami.
Z cukety vymačkejte šťávu a zelenou zeleninu pošlete na pánev k ostatním produktům. Pokud vidíte, že oleje není dost, můžete přilít další a pokračovat ve vaření zeleniny po dobu 10-15 minut. Do ještě teplé hmoty přidáme nasekaný kopr a stroužky česneku prolisované přes lis.
Do mísy mixéru vložte tavený sýr nakrájený na kostičky a vychladlou zeleninu z pánve. Rozmixujte mixérem dohladka, namažte na chléb a podávejte.