Boršč bude stokrát chutnější: odstraňte jednu oblíbenou přísadu

Slavný ukrajinský pokrm by se měl vařit s rajčatovou omáčkou.

Slavný pokrm lze připravit i bez červené řepy / koláž s fotografiemi pixabay.com a My

Některé hostitelky tvrdí, že ukrajinský boršč bez červené řepy je stokrát chutnější než s touto oblíbenou ingrediencí. Kromě toho je příprava takového pokrmu mnohem rychlejší, protože právě příprava zálivky s červenou řepou zabere poměrně hodně času.

K přípravě zjednodušené verze pokrmu budete potřebovat sadu známých produktů, včetně čerstvého nebo kysaného zelí.

Jak připravit boršč z čerstvého zelí bez červené řepy

U tohoto pokrmu je nejdůležitější bohatý vývar. Pokud chcete, aby se vám povedl právě takový, vezměte si vepřová žebra.

K přípravě boršče budete potřebovat:

  • 350 gramů žeber.
  • 500 gramů brambor.
  • 250 gramů cibule.
  • 200 gramů mrkve.
  • 200 gramů paprik.
  • 350 gramů bílého nebo kysaného zelí.
  • 350 gramů rajčatové omáčky.
  • 35 gramů rostlinného oleje.
  • 2 stroužky česneku.
  • 10 g kopru a tolik mletého černého pepře a soli, kolik máte rádi.

Toto množství ingrediencí je vypočteno na uvaření boršče z kysaného zelí bez červené řepy nebo s bílým zelím při použití 5 litrů vody.

Přípravu pokrmu bez červené řepy začněte vařením vývaru – tento proces je nejdelší. Zatímco se maso vaří, můžete si připravit ostatní ingredience potřebné k vaření.

Všimněte si, že boršč s rajčatovým protlakem bez červené řepy nebude tak chutný jako s rajčatovým protlakem. Omáčka má výraznější rajčatovou chuť než pasta, a díky tomu bude pokrm mnohem chutnější.

Neobvyklý boršč – recept krok za krokem

Zde je místo, kde začít vařit vývar – pošlete žebra do studené vody a udělejte minimální teplo. Až se objeví šedá pěna – odstraňte ji. Vepřové maso vařte asi hodinu.

V této době nakrájejte oloupané brambory na malé kostičky. Brambory vhoďte do vroucího vývaru. Bulharskou papriku a cibuli je také třeba nakrájet na malé kousky ve formě kostiček. A cibuli je třeba nastrouhat na hrubém struhadle.

Do pánve nalijte rostlinný olej, rozehřejte ho a osmažte cibuli tak, aby lehce zezlátla. Pak k cibuli nasypeme nastrouhanou mrkev, vše promícháme a dusíme asi 5 minut. Mrkev by měla změknout.

Poté, co se maso na boršč a brambory společně budou vařit alespoň 15 minut, vhoďte do hrnce zazharku. Pak můžete vše trochu osolit, zalít rajčatovou omáčkou a důkladně promíchat. Vše vaříme asi 10 minut, přidáme nasekanou papriku a prolisovaný česnek.

Bílé zelí nakrouhejte a pošlete do hrnce nebo do něj přímo nasypte již nakrouhané a kysané zelí. Poté můžete ihned do hrnce nůžkami nastříhat kopr a vše promíchat. Boršč je třeba ještě asi 15 minut povařit. Pokrm vyzkoušejte a podle chuti osolte a opepřete, chcete-li. Když je boršč bez červené řepy hotový, nechte ho alespoň hodinu odstát.

Dříve My psal, jak uvařit mladé brambory, abyste získali dokonalou večeři pro celou rodinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími