Jak smažit kuřecí řízky na pánvi, aby nebyly suché: hlavní tajemství

Kuře smažené na pánvi je ideálním řešením pro rychlou večeři. Navíc můžete připravit mnoho chutných variací stejného pokrmu.

Jak smažit kuřecí řízek na pánvi – jednoduché způsoby, jak pokrm vylepšit / depositphotos.com

Kuřecí maso lze směle označit za nejoblíbenější a nejdostupnější maso. Tento pták se běžně vyskytuje v domácnostech a jednoduchost jeho chovu a masové produkce umožňuje drůbežářským farmám prodávat velké dávky, což také zlevňuje maso.

Navíc k přípravě kuřecího masa nemusíte být profesionální kuchař. Křídla, stehna nebo celé jatečně upravené tělo lze snadno upéct a připravit si tak chutné a vydatné jídlo. A smažení kuřecích řízků je ještě jednodušší, ale mnoho lidí se potýká s tím, že vitoge je příliš suché. Podívejme se, jak smažit kuřecí řízky a nezkazit je.

Jak smažit kuřecí řízky, aby byly šťavnaté

Jedním z hlavních bodů, které je třeba při přípravě masa zvážit, je náčiní. Výběr správné pánve je velmi důležitý, protože nekvalitní materiál pokrm zkazí – vše se bude lepit, připalovat a bude snazší ho vyhodit než zachránit.

Aby kuřecí řízek zůstal šťavnatý a s krásnou kůrčičkou po tepelné úpravě, je nejlepší použít litinovou pánev a je žádoucí, aby to byla pánev grilovací.

Jak smažit řízek – návod krok za krokem:

  1. Nejprve maso dobře opláchněte a osušte.
  2. Potřete kořením podle chuti, ale nezapomeňte osolit.
  3. Pánev dobře rozehřejte – asi 3 minuty.
  4. Nalijte na ni olej nebo jiný tuk podle potřeby a nechte ji rozehřát.
  5. Do pánve opatrně vložte suché maso.
  6. Smažte na středním plameni, dokud maso z obou stran chutně nezhnědne. Chcete-li filé zcela propečené, obraťte je po 10-15 minutách na druhou stranu.

Obalení v pečivu také pomůže udržet šťavnatost. Stačí kousky namočit do mouky, pak do vaječné směsi a znovu do mouky a poslat je vařit.

Jak smažit kuřecí řízky na pánvi

Dalším tajemstvím šťavnatého masa s bohatou chutí je marináda. Vzhledem k tomu, že i v kombinaci s těmi nejjednoduššími surovinami získáme chutné kuřecí řízky – nebudete potřebovat recepty. Předběžně jej lze marinovat v sójové omáčce, kefíru nebo citronové šťávě – kterákoli z těchto možností udělá z připraveného kuřecího řízku na pánvi mistrovské dílo.

Pokud chcete vyzkoušet něco nového nebo překvapit své blízké, existuje několik způsobů, jak maso marinovat tak, abyste se od něj nemohli odtrhnout.

Kuřecí řízek – recepty na pánvi:

  1. Jednou z neobvyklých variant marinády na kuřecí maso je podmáslí – tekutina, která vzniká při šlehání másla. Maso získá nejen krémovou chuť, ale po uvaření bude také mnohem jemnější, křehčí a šťavnatější. Před smažením kuřecího řízku jej nechte alespoň 30 minut polévat podmáslím. Nejlepší je marinovat 4 hodiny nebo déle. Poté jej uvařte podle výše uvedeného popisu.
  2. Skvělým způsobem marinování kuřete je také běžný nebo suchý nálev. Pro běžný budete potřebovat 2-3 polévkové lžíce soli na litr vody. Chcete-li kuřeti dodat jemnou chuť, přidejte do slané vody své oblíbené bylinky a koření. U suchého nálevu je vše jednodušší – sůl smíchejte s bylinkami a kořením a maso jimi vydatně zalijte. V tomto případě je lepší nechat ho v lednici 6-8 hodin, nebo dokonce přes noc.

Kuřecí řízky můžeme smažit vcelku, nebo je nakrájet na menší kousky. Případně přidejte oblíbenou zeleninu, trochu omáčky nebo plátky pomeranče či citronu a máte dokonalou, chutnou, rychlou a zdravou večeři.

Dříve My psal, jak a kolik vařit kukuřice.

Možná vás budou zajímat také zprávy:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími