Jak vařit beleši bez hnětení: 3 recepty pro lenochy

Poradíme vám, jak uvařit beljaši z kefíru, mléka a vody.

Beljaši lze připravit bez hnětení těsta / foto depositphotos.com

Beljaši jsou již dlouho známé mnoha lidem, ale připravit je doma je obvykle velmi časově náročné. Naštěstí existuje více líných receptů, u kterých nebudete muset hníst těsto.

Jak uvařit beleši na kefíru, mléce a vodě – dále v materiálu.

Kefírové beljaši

V tomto receptu se těsto na beleši připravuje na bázi kefíru. K jejich přípravě vezmeme:

  • 500 g mletého masa;
  • 300 gramů kefíru;
  • 200 gramů mouky;
  • 70 gramů cibule;
  • dvě vejce;
  • 0,5 lžičky cukru;
  • 0,5 lžičky jedlé sody;
  • koření;
  • olej na smažení.

Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji do měkka. Přidejte mleté maso a smažte asi pět minut.

V míse smíchejte kefír, cukr, vejce, jedlou sodu a koření. Přisypeme mouku a promícháme tak, aby těsto mělo konzistenci jako na palačinky. Přidejte mleté maso a šťávu, kterou pustilo.

Promíchejte a nechte těsto chvíli stát. Tento krok je žádoucí, ale není povinný. Rozehřejte olej a lžící na něj rozetřete těsto s mletým masem. Když je jedna strana hotová, můžete ji obrátit. Přikryjte pokličkou a nechte na minimálním ohni asi pět minut.

Pokračujte ve vaření, dokud není těsto hotové. Líné knedlíky jsou hotové.

Mléčné belyashi

Velmi chutné se ukázaly i tyto belyashi s masem. Pro ně je třeba si vzít:

  • 400 gramů mletého masa;
  • 80 gramů cibule;
  • sůl;
  • pepř;
  • 100 mililitrů mléka;
  • 100 mililitrů zakysané smetany;
  • jedno vejce;
  • 200 gramů mouky;
  • pět gramů kvásku;
  • 80 mililitrů oleje (rostlinný olej).

Cibuli nakrájejte na velmi malé kostičky. Osmažte ji společně s mletým masem, dokud se nerozvaří, a dochuťte ji.

Do mísy nalijeme mléko a zakysanou smetanu, přidáme vejce, sůl, prosátou mouku a prášek do pečiva. Promícháme a vypracujeme těsto. Těsto nebude prudké a bude viskózní.

Když mleté maso vychladne, spojte ho s těstem. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící vyklopte těsto s masem a opečte beleši z obou stran dohněda.

Beljaši na vodě

Jako poslední se budeme zabývat variantou vaření beljaši, když doma není mléko nebo kefír. Pro ni si vezmeme:

  • 400 gramů mouky;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 0,5 lžičky cukru;
  • balíček sušeného droždí;
  • 500 mililitrů vody;
  • 200 gramů mletého masa;
  • jedna cibule;
  • koření;
  • olej (rostlinný olej).

Mouku prosejte do mísy. Přisypte sůl, cukr a droždí. Promíchejte a přilijte teplou vodu. Šlehejte mixérem na nízké otáčky, těsto by mělo být jako hustá zakysaná smetana. Nechte ho na teplém místě 45 minut kynout.

Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji na oleji dohněda. Dejte ji na sítko, abyste odsáli přebytečnou tekutinu. Poté přidejte cibuli a koření k mletému masu a promíchejte.

Lžící těsto přendejte na rozehřátou pánev. Na něj položíme masovou nádivku. Navrch nalijte další porci těsta. Líné beleše smažte pod pokličkou, dokud nejsou uvařené, a čas od času je obraťte.

Položte je na ubrousek, abyste odstranili přebytečný olej.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími