Na jakém dřevě grilovat kebab, aby bylo maso šťavnaté a chutné: hlavní tajemství

Palivové dřevo je třeba vybírat individuálně.

Ovocné stromy nejsou všelékem na grilování / pixabay.com

Sezóna kebabu se u nás otevírá v dubnu až květnu a končí až s nástupem podzimního tání. Proto téměř půl roku zůstávají aktuální i recepty na maso opékané na ohni a výběr dřeva na oheň. Zjistěte, které palivové dřevo je pro kebab nejlepší a které by se nemělo používat vůbec.

Jaké palivové dřevo koupit na kebab – hlavní tajemství

Není snadné najít člověka, který dokonale ovládá umění přípravy kebabu. Musí se vyznat v druzích dřevin, umět udržet správnou teplotu a hlídat maso, aby se nepřipálilo nebo nevysušilo. Zkušení kebabáři vědí, že nejlepší palivové dřevo na kebab je dub, bříza nebo habr.

Zvláště dobře se rozpalují v hlubokém pekáči, kde poskytnou dostatek tepla pro několik špízů s masem. Březové dřevo na kebab však vyžaduje přípravu – kůra musí být odstraněna, jinak kebab zhořkne kouřem.

Druhá možnost, kterou velmi často používají lidé u nás – ovocné dřevo na kebab. Prodávají se úplně všude, zvláště snadno se dostanou k majitelům soukromých domů, protože každý náš krajan má takové plodiny rostoucí na pozemku. Dřevo na podpal z ovocných stromů je možné a vhodné míchat s tvrdými odrůdami – první dodají pikantní chuť a druhé udrží teplo.

Existuje však jedna důležitá nce, o které ví jen málokdo. Nejlepší palivové dřevo na kebab je to, které bylo přizpůsobeno masu:

  • drůbeží – broskvové nebo meruňkové;
  • ryby – limetka a veškeré ovoce;
  • hovězí maso – bříza nebo lípa;
  • vepřové, skopové – kombinace břízy, lípy a třešně.

Je to dobré ořech Na dřevo na kebab? Ano, je to univerzální možnost, ale pokud ho chcete použít, ujistěte se, že je dřevo suché. Mokrý ořech dodá hořkost a maso ji „nabere“.

Právo nelze grilovat kebab na dřevě jakéhokoli druhu jehličnatých stromů. Vhodné nejsou ani akát, jasan, topol, jeřáb, jilm, olše a osika. Zejména se zdržte přípravy masa na starých prknech, zbytcích dřevěných okenních rámů. Do ohně neházejte nohy stoliček nebo kusy překližky. Maso tím sice nebude chutnější, ale bude to nebezpečné pro zdraví.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími