Bez cukru a bez pečení: 3 recepty na chutné sušenky pro Honey Saviour

Prozradíme vám, jak připravit pro své blízké lahodné sušenky k svátku.

Medové sušenky se vám rozplynou v ústech / foto depositphotos.com

V blízké budoucnosti se očekává významný svátek – Medový spasitel. V tento den také začíná svatodušní půst 2025.

Již dříve jsme informovali o tom, kdy je Medový spasitel a co na Medového spasitele uvařit.

Jak víte, u příležitosti tohoto svátku se peče různé pečivo s medem – sušenky, koláčky, dorty. My vybral několik nádherných receptů.

Měkké medové sušenky

Jedná se o velmi jednoduché pečení s medem. Těsto se snadno připraví a pečení zabere jen 10-15 minut. Na jeho přípravu si vezmeme:

  • dvě vejce;
  • 100 gramů másla;
  • 140 mililitrů medu;
  • 300 gramů pšeničné mouky;
  • 70 gramů cukru;
  • vanilkový cukr;
  • balíček prášku do pečiva;
  • špetka soli.

Máslo musí být rozpuštěné. Když trochu vychladne, přidejte cukr, vejce, med, sůl a vanilku. Dobře promícháme a přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva.

Uhněteme těsto, přikryjeme ho potravinovou fólií a dáme na 15 minut do mrazáku.

Vyjměte těsto a vyválejte z něj kuličky. Položte je na pečicí papír na plech. Položte na něj sušenky a pečte při 180 stupních asi 15 minut. Dbejte na to, aby se sušenky nepřipálily ani nevysušily.

Pečení s medem bez cukru

Tyto sušenky jsou křehké a voňavé. Měly by se připravovat nejen na Spasitele, ale také s příchodem chladného počasí. Na přípravu si vezmeme:

  • 180 gramů medu;
  • lžička mletého zázvoru;
  • 0,5 lžičky muškátového oříšku;
  • třetina čajové lžičky hřebíčku;
  • špetku nového koření;
  • lžička skořice;
  • špetka soli;
  • lžičku jedlé sody;
  • 125 g másla;
  • jedno vejce;
  • 520 gramů mouky;

Med zahřívejte, dokud se neobjeví bublinky. Poté sundejte z ohně a přisypte jedlou sodu. Rychle promíchejte, v tomto okamžiku začne reakce a hmota zpění.

Přidejte koření a na kostičky nakrájené máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Vmíchejte vejce a lehce je rozšlehejte. Po částech přisypáváme mouku a hněteme těsto. Nechte ho 20 minut odpočívat.

Těsto rozdělte na polovinu a vyválejte, ale ne příliš tenké (asi centimetr). Vykrajujte oblíbenými formičkami a pečte při 180 stupních jen 10 minut.

Nyní se podíváme, jak připravit medové sušenky na rychlé pečení.

Pečení s medem na pánvi

Jedná se o velmi chutný a křupavý dezert, který se připravuje bez cukru. Vše, co k němu potřebujete, je:

  • 50 gramů másla;
  • 100 gramů medu;
  • lžička kypřícího prostředku;
  • 300 gramů mouky;
  • jedno vejce.

Máslo by mělo být měkké a med tekutý. Smíchejte je dohromady, dokud nevznikne homogenní hmota. Přidejte vejce a lehce je rozšlehejte vidličkou.

Přisypte prosátou mouku a prášek do pečiva. Těsto prohněteme a rozválíme na plát. Pak vezměte své oblíbené formičky a vykrajujte sušenky.

Položte je na studenou suchou pánev a upečte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími