Místo tradičního boršče: první chod za 10 minut

Ideální první chod pro horké letní dny.

Kholodnik – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Nabízíme vám recept na chladivý a výživný cholodnik, který zažene žízeň i hlad. Tento pokrm připravíte během několika minut a celá rodina bude spokojená.

Poznámka: cholodnik lze chladit 30 minut nebo podávat ihned, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.

Rychlý cholodnik – recept

Ingredience:

  • Vařená kuřecí prsa – 1 ks;
  • Vařená nebo pečená červená řepa – 400 g;
  • Kefír – 900 ml;
  • Ayran – 900 ml;
  • Vařená vejce – 4 ks;
  • Střední čerstvá okurka – 3 ks;
  • Zelenina;
  • Citronová šťáva – 1/2 ks;
  • Sůl – podle chuti;
  • Cukr – podle potřeby;
  • Voda nebo kvas – pro zjemnění konzistence

Kuřecí prsa uvaříme, vychladíme a nakrájíme na malé kostičky.

Okurky a vejce uvařená natvrdo nastrouhejte na hrubém struhadle.

První pokrmy / infografika: My

Uvařenou řepu nastrouhejte na jemném struhadle a zeleninu nakrájejte.

Všechny připravené suroviny vložíme do hrnce, zalijeme ajranem a kefírem, podle chuti osolíme a přidáme citronovou šťávu.

V případě potřeby můžete přidat studenou vodu nebo kvas.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak připravit cholodnik:

O osobě: olga_riabenko

olga_riabenko je populární ukrajinská foodblogerka na Instagramu, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími