Kdy v srpnu nakládat, zavařovat a kysat, aby sklenice „nevybuchly“: termíny podle lunárního kalendáře.

Prozradíme vám, které dny jsou pro zavařování nejvhodnější.

Ve špatných dnech pro zavařování mohou sklenice „vybuchnout“ nebo se jim zvednou víčka / koláž od My, foto depositphotos.com

Srpen je horkým obdobím pro vaření a zavařování. V této době aktivně dozrávají rajčata, okurky, papriky, švestky, jablka, cukety, lilky a patisony.

Chcete-li dobře uchovat okurky, kompoty, džemy a marmelády, vyplatí se věnovat pozornost lunárnímu kalendáři.

Jaké zavařeniny připravit a co zamrazit na zimu, jsme zjistili v srpnu.

Jaké přípravky připravit v srpnu podle lunárního kalendáře

Předpokládá se, že fáze Měsíce ovlivňují činnost mikroorganismů. V tomto ohledu je při ubývajícím Měsíci menší pravděpodobnost, že „vybuchnou“ sklenice, a v období růstu – je lepší vyrábět džemy a kompoty. Tímto způsobem si zachovají svou chuť.

Proto je lunární kalendář při plánování velmi důležitý.

Takže ke kysanému zelí ke konzumaci v blízké budoucnosti by mělo být 3, 4, 5, 6, 7, 31a na zimu. 13, 14, 15, 16 čísla.

Ovoce a zeleninu je nejlepší zmrazit a v zimě z nich připravit kompoty, koláče, nákypy a dušené maso. 3, 4, 5, 31

Srpen.

Vyplatí se zavařovat, nakládat potraviny, připravovat džemy a marmelády na zimu. 13, 14, 21 и 22 Srpen.

Existují potraviny, které se sklízejí ke skladování bez zpracování. Patří mezi ně dýně, jablka, houby a další. Je lepší je sklízet 3-8, 26, 27, 31 Srpen.

Chcete-li uspět, vyhněte se některým dnům. Takto neúspěšné bude kvašení a konzervování zelí, pokud se jim budete věnovat. 9, 10-12, 19, 20, 23, 24, 25. Zároveň existují i neutrální dny. V tomto období nebude mít Měsíc ani pozitivní, ani negativní vliv. Tyto dny jsou 1, 2, 8, 17, 18, 26-30.

Nakonec shrňme, že nejde jen o pověru. I když v současné době neexistuje žádné vědecké potvrzení, mnoho hospodyněk v praxi zaznamenalo rozdíl při přípravě konzervovaných potravin v různých dnech lunárního cyklu.

Ve dnech novu a úplňku se tedy tekutiny v ovoci a zelenině mohou chovat nevyzpytatelně. Výsledkem je, že sklenice explodují, víčka se nafouknou a samotný „závin“ nebude mít stejnou chuť.

Během ubývajícího Měsíce jsou ovoce a zelenina hustší a lépe se skladují. Během ubývajícího Měsíce produkty aktivněji „absorbují“ chuť a vůni marinády a koření.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími