Každý, kdo vyzkouší marinování cukety podle tohoto receptu, bude výsledkem příjemně překvapen.
Perfektní recept na marinování cuket / koláž: My, foto: screenshot z videa
Naučíte se:
- Jak nakládat cukety
- Jaké koření mají cukety rády
Se začátkem sezóny cuket se stává aktuální otázka, jak je připravovat přes zimu.
Nový recept na nakládání cuket ukázala Tanya Hakobyan, která na svém kanálu na YouTube sdílí různé recepty.
Jaké ingredience jsou potřeba k nakládání cukety
Co budete potřebovat do dvoulitrové sklenice:
- několik plátků cibule,
- 3-4 stroužky česneku
- 2 ks bobkového listu
- 10 ks černého pepře
- 10 ks nového koření
- 1 lžíce hořčičného semínka
- barva kopru
Co je třeba přidat do marinády na 1 litr vody:
- 50 g soli
- 100 g cukru
- 75 ml octa
Jak marinovat cukety podle tohoto receptu
Při marinování cukety podle tohoto receptu je třeba dodržet několik kroků. Nejprve je třeba vzít cukety malých rozměrů, nakrájet je na dlouhé proužky, jejichž délka by měla být právě taková, aby se vešly do litrové sklenice. Sklenice sterilujte.
Nakrájejte cibuli na kolečka a několik těchto koleček dejte na dno sklenic. Vložte jeden stroužek česneku rozříznutý na polovinu a několik bobkových listů. Přidejte tam také barvu kopru.
Cukety nakrájené na proužky vložte do sklenic, zalijte je vroucí vodou a nechte 20 minut prohřát.
Poté vodu ze sklenic slijte do hrnce – na jejím základě se bude připravovat marináda.
Zatímco se marináda vaří, vložte do sklenic s cuketami trochu oreganového pepře a černého pepře a také suchou hořčici v zrníčkách.
Do vody na marinádu přidejte sůl a cukr a povařte. Nakonec přidáme ocet. Nalijte marinádu do sklenic s cuketami, zašroubujte víčka. Poté sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je takto stát.
Autor videa poznamenává, že tento recept lze použít k přípravě křupavých cuket na zimu.
Podívejte se na video, jak nakládat cuketu:
Kolik konzervovaných potravin lze skladovat / Infografika: My
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.