Tmavá, světlá nebo nefiltrovaná: která odrůda je považována za „menší zlo

Prozradíme vám, které pivo je nejzdravější a kolik ho můžete denně vypít.

Pivo se vyrábí v různých druzích / foto depositphotos.com

Pivo je velmi oblíbeným nápojem, ale ne každý se ponoří do toho, jakou škodu může způsobit, a také jak si ho vybrat.

Ukrajinsko-americký lékař Jafarzadeh Sheikh Ebrahim Abolgasemovych řekl agentuře My, které pivo je lepší – filtrované nebo nefiltrované, a také kolik se ho může vypít.

Jaké pivo je zdravější – tmavé, světlé nebo nefiltrované.

Nejprve jsme se zeptali, který typ piva je nejzdravější. Podle lékaře se předpokládá, že tmavá piva mají obvykle více polyfenolických sloučenin a antioxidantů, které mohou být potenciálně prospěšné pro kardiovaskulární systém. A světlá piva mají těchto sloučenin méně, což znamená, že potenciální přínos může být menší. Jinak jsou si ale tmavá a světlá piva podobná.

Otázka, zda je lepší tmavé nebo světlé pivo, tedy zůstává otevřená.

„Nefiltrované pivo je často řemeslné a nepasterizované. Předpokládá se, že si může zachovat více živin, jako je vláknina, a obsahovat probiotika. Vzhledem k tomu lze říci, že takové pivo může nést více potenciálních výhod pro trávicí trakt,“ dodal Jafarzadeh Sheikh Ebrahim Abolghasemovich.

Podle jeho názoru je největší nevýhodou nepasterizovaného, nefiltrovaného piva to, že pokud není správně skladováno, může se v něm namnožit příliš mnoho probiotik, což může způsobit gastrointestinální potíže.

Které pivo je škodlivější – tmavé nebo světlé pivo

Jak lékař vysvětlil, tmavé, světlé i nefiltrované pivo mají společné nevýhody – vysoký obsah kalorií a skutečnost, že obsahují alkohol. Je důležité říci, že pivo lze označit za potenciálně zdravý produkt, protože obsahuje sloučeniny, které mohou být dobré pro žaludek a kardiovaskulární systém, ale přítomnost alkoholu přebíjí všechny možné klady.

„Je potenciálně možné, že nealkoholické pivo, které si zachovává antioxidanty nebo probiotika a vlákninu, by bylo pro tělo prospěšnější. Nápoj by však zůstal poměrně kalorický, což je nevýhoda,“ zdůraznil.

Kolik jednotlivých druhů piva lze denně vypít

Podle odborníka mohou ženy denně zkonzumovat maximálně jednu standardní porci alkoholu, u piva 5 % – to je 350 mililitrů. Povolené limity pro muže jsou maximálně dvě standardní porce denně, tedy 700 ml.

Za zmínku stojí, že řemeslné pivo je obvykle silnější – 7 nebo 8 procent. Denní porce takového piva by měla být menší – 250-275 ml.

„Neexistují žádná jasná doporučení, kolikrát týdně lze pivo vypít. Ale každodenní konzumace i mírného množství alkoholu může mít na organismus negativní účinky, proto se nedoporučuje,“ shrnul Jafarzadeh šejk Ebrahim Abolgasemovič Jafarzadeh.

Není tedy až tak důležité, které pivo je lepší. Klíčový zůstává objem porcí a frekvence konzumace tohoto nápoje.

odkaz

Dzhafarzade Sheikh Ebrahim Abolgasmovich Jafarzadeh

Doktor rodinného lékařství

Jafarzadeh Sheikh Ebrahim Abolgasemovich pracuje jako lékař rodinného lékařství v americkém Chicagu v nemocnici Saint Mary of Nazareth. Narodil se na je naše země a vystudoval Bogomoleckou národní lékařskou univerzitu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími