Chléb vydrží dlouho čerstvý: co dát do obalu, aby neplesnivěl.

Zde se dozvíte, jak udržet chléb čerstvý několik týdnů.

Při správném skladování plíseň na chlebu nebude příliš dlouho / depositphotos.com

Chléb je důležitou součástí jídelníčku náš krajan. Konzumuje se téměř při všech jídlech. Proto je tak důležité dbát na správné podmínky skladování a nevyhazovat ho předčasně.

Dnes se podíváme na to, co je třeba udělat, aby chléb neplesnivěl. Také jsme si řekli, jak se vypořádat s kondenzací.

Jak zabránit plísni na chlebu

Existuje málo známý způsob, jak zajistit, aby chléb neplesnivěl. Prodloužíte tak jeho čerstvost z několika dnů na několik týdnů.

Podle publikace Express s odvoláním na odborníky ze společnosti Wheeldon Brothers byste měli přestat používat krabice na chleba a chléb skladovat v původních obalech.

„Provedením několika jednoduchých změn, jako je kontrola vlhkosti a teploty, však můžete prodloužit trvanlivost a snížit množství odpadu, který putuje do koše,“ dodává odborník.

Jak již bylo uvedeno, z hlediska uchovávání potravin je nejzranitelnější předem nakrájený chléb. Plíseň se na něm objevuje nejrychleji. Například kváskové pečivo může začít plesnivět během několika hodin po nakrájení.

Pokud byl zakoupený chléb v balíčku, doporučuje společnost Wheeldon Brothers vložit do balíčku tyčinku celeru. Tvrdí, že se tak uvolňuje vlhkost, která zabrání vysychání chleba a zároveň brání růstu plísní.

Odborníci tvrdí, že skladování chleba v chladničce spolu s řapíkatým celerem pomůže udržet jeho měkkost. Vzduchotěsnost může být jen na překážku, proto se vyplatí udělat do sáčku malé otvory.

Tyto zářezy umožní únik přebytečné vlhkosti a zabrání tvorbě kondenzace.

„Vlhkost hromadící se ve vzduchotěsném sáčku vytváří ideální prostředí pro vznik plísní. Několik malých otvorů může pomoci toto riziko snížit – jen si dejte pozor, abyste to nepřehnali, jinak chléb příliš rychle vyschne,“ dodává Wheeldon Brothers.

Chléb lze také skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Ta ho ochrání před nadměrnou vlhkostí a pachy, pokud je taková nce pro někoho důležitá.

Případně můžete chléb umístit i v původním obalu do nádoby s těsně přiléhajícím víkem.

Všechny tyto tipy na skladování jsme pro vás připravili, abyste se dozvěděli, jak zajistit, aby váš domácí chléb tak rychle neplesnivěl a neztratil své vlastnosti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími