Pochoutka je připravena velmi rychle.
Fantastické pohoštění pro rychlé jídlo / foto depositphotos.com
Jakékoli sendviče – skvělá varianta svačiny, navíc se budou vždy hodit, pokud začínáte dovolenou. Existuje mnoho variant této svačiny, ale sendviče se slanečkem – vždy oblíbené.
Sendviče se slanečkem a borodinským chlebem
První verze svačiny bude vyhovovat milovníkům černého „borodinského“ chleba a pomazánka, kterou je třeba připravit zvlášť, dodá pikantnost.
Složení: 1:
- jeden filet mírně soleného sledě;
- tři olivy;
- dvě slepičí vejce;
- petržel;
- jeden stroužek česneku;
- jedna a půl lžíce majonézy;
- chléb borodino;
- lžíce slunečnicového oleje;
- sůl, pepř.
Takové originální sendviče se sleďi se připravují velmi jednoduše. Na rozehřáté pánvi potřené olejem je třeba opéct plátky černého chleba. Pokud chcete, můžete se obejít i bez toustovače. Poté každý plátek potřete česnekem a začněte připravovat pomazánku.
Nastrouhaná vejce dejte do misky, přidejte nasekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijte majonézou a promíchejte. Vzniklou směsí potřete každý krajíc chleba a poté nakrájejte řízek na plátky. Plátky rozložíme na borodinsky, sendviče posypeme olivami a podáváme.
Sendviče se sleděm a červenou řepou
Rychlá a pohodlná varianta klasického „šuby“ – nemusíte připravovat plnohodnotný salát, stačí si připravit lahodné sendviče s důvěrně známou chutí.
Složení: 1:
- bílá bageta;
- jedna malá červená řepa;
- filet z lehce osoleného sledě;
- dvě brikety taveného sýra;
- dvě slepičí vejce;
- majonéza, česnek, sůl a pepř.
Pro přípravu takových sendvičů se sleděm je třeba nejprve uvařit červenou řepu. Poté ji vyjměte, oloupejte a nastrouhejte. Bagetu nakrájejte na plátky. Červenou řepu vložte do mísy, přidejte polovinu celkového množství nastrouhaného taveného sýra. Doplňte majonézou, osolte, opepřete, promíchejte a ochutnejte. Jste-li s chutí spokojeni, odložte talíř stranou.
Dále je třeba nastrouhat vejce na středním struhadle, smíchat s druhou polovinou sýrů. Na stejné místo přidejte nastrouhaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme majonézou a promícháme. Bagetu potřeme nejprve vaječnou hmotou, pak červenou řepou a na ni rozložíme kousky sleďových filetů. V této podobě lze sendviče podávat na stůl, ale v případě potřeby bude vhodné je ozdobit petrželkou nebo koprem.
Sendviče se sleděm a hořčicí
Třetí recept je skutečným gastronomickým rájem pro milovníky sleďů. Příjemná chuť ryby se dokonale snoubí s pikantní hořčicí a zanechává nezapomenutelné vzpomínky na večeři.
Složení: 1:
- Dvě stě gramů žitného chleba;
- filé z lehce soleného sledě;
- dvě nakládané okurky;
- dvě slepičí vejce;
- jedna cibule;
- zelená cibule;
- lžíce jablečného octa;
- lžíce olivového oleje;
- lžička dijonské hořčice;
- lžičku pikantní hořčice;
- lžička majonézy.
Žitný chléb nakrájejte na kousky a opečte na pánvi nebo v toustovači. Pak vezměte rybí filé a nakrájejte ho na malé kostičky. Totéž udělejte s okurkami, cibulí, zelenou cibulkou, vejci. Přísady naplňte majonézou, promíchejte. V samostatné nádobě smíchejte ocet, olej, dva druhy hořčice. Vzniklou směs přidejte do salátu, promíchejte. Salát namažte na chléb a voilá – sleďové sendviče na černém chlebu jsou hotové – můžete podávat.