Svačinové sendviče se sleděm a sleďovou pomazánkou: rychlé recepty

Pochoutka je připravena velmi rychle.

Fantastické pohoštění pro rychlé jídlo / foto depositphotos.com

Jakékoli sendviče – skvělá varianta svačiny, navíc se budou vždy hodit, pokud začínáte dovolenou. Existuje mnoho variant této svačiny, ale sendviče se slanečkem – vždy oblíbené.

Sendviče se slanečkem a borodinským chlebem

První verze svačiny bude vyhovovat milovníkům černého „borodinského“ chleba a pomazánka, kterou je třeba připravit zvlášť, dodá pikantnost.

Složení: 1:

  • jeden filet mírně soleného sledě;
  • tři olivy;
  • dvě slepičí vejce;
  • petržel;
  • jeden stroužek česneku;
  • jedna a půl lžíce majonézy;
  • chléb borodino;
  • lžíce slunečnicového oleje;
  • sůl, pepř.

Takové originální sendviče se sleďi se připravují velmi jednoduše. Na rozehřáté pánvi potřené olejem je třeba opéct plátky černého chleba. Pokud chcete, můžete se obejít i bez toustovače. Poté každý plátek potřete česnekem a začněte připravovat pomazánku.

Nastrouhaná vejce dejte do misky, přidejte nasekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijte majonézou a promíchejte. Vzniklou směsí potřete každý krajíc chleba a poté nakrájejte řízek na plátky. Plátky rozložíme na borodinsky, sendviče posypeme olivami a podáváme.

Sendviče se sleděm a červenou řepou

Rychlá a pohodlná varianta klasického „šuby“ – nemusíte připravovat plnohodnotný salát, stačí si připravit lahodné sendviče s důvěrně známou chutí.

Složení: 1:

  • bílá bageta;
  • jedna malá červená řepa;
  • filet z lehce osoleného sledě;
  • dvě brikety taveného sýra;
  • dvě slepičí vejce;
  • majonéza, česnek, sůl a pepř.

Pro přípravu takových sendvičů se sleděm je třeba nejprve uvařit červenou řepu. Poté ji vyjměte, oloupejte a nastrouhejte. Bagetu nakrájejte na plátky. Červenou řepu vložte do mísy, přidejte polovinu celkového množství nastrouhaného taveného sýra. Doplňte majonézou, osolte, opepřete, promíchejte a ochutnejte. Jste-li s chutí spokojeni, odložte talíř stranou.

Dále je třeba nastrouhat vejce na středním struhadle, smíchat s druhou polovinou sýrů. Na stejné místo přidejte nastrouhaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme majonézou a promícháme. Bagetu potřeme nejprve vaječnou hmotou, pak červenou řepou a na ni rozložíme kousky sleďových filetů. V této podobě lze sendviče podávat na stůl, ale v případě potřeby bude vhodné je ozdobit petrželkou nebo koprem.

Sendviče se sleděm a hořčicí

Třetí recept je skutečným gastronomickým rájem pro milovníky sleďů. Příjemná chuť ryby se dokonale snoubí s pikantní hořčicí a zanechává nezapomenutelné vzpomínky na večeři.

Složení: 1:

  • Dvě stě gramů žitného chleba;
  • filé z lehce soleného sledě;
  • dvě nakládané okurky;
  • dvě slepičí vejce;
  • jedna cibule;
  • zelená cibule;
  • lžíce jablečného octa;
  • lžíce olivového oleje;
  • lžička dijonské hořčice;
  • lžičku pikantní hořčice;
  • lžička majonézy.

Žitný chléb nakrájejte na kousky a opečte na pánvi nebo v toustovači. Pak vezměte rybí filé a nakrájejte ho na malé kostičky. Totéž udělejte s okurkami, cibulí, zelenou cibulkou, vejci. Přísady naplňte majonézou, promíchejte. V samostatné nádobě smíchejte ocet, olej, dva druhy hořčice. Vzniklou směs přidejte do salátu, promíchejte. Salát namažte na chléb a voilá – sleďové sendviče na černém chlebu jsou hotové – můžete podávat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími