Čerstvý chléb od starého nerozeznáte: šéfkuchař radí, jak oživit starý chléb

Jeden trik, jak ušetřit chleba.

Chléb bude křupat, jakmile vyjede z trouby / Koláž: My, foto: screenshoty z videa

Naučíte se:

  • Co přispívá k tomu, aby byl chléb čerstvější
  • Proč balit chléb do mokré utěrky?

Často se stává, že den nebo dva poté, co si lidé koupí chléb, začne být zatuchlý. V této siti ho mnoho lidí raději vyhodí, než aby se ho snažili znovu oživit. I když je to poměrně snadné.

Chléb vydrží déle čerstvý, když ho zabalíte do jednoho kuchyňského předmětu: tajemství odborníků.

My se dozvěděl, že stačí jen několik minut, aby byl chléb křupavý a uvnitř opět měkký. místní šéfkuchař Eugene Klopotenko o tom vyprávěl na svém vlastním kanálu na YouTube.

Podle něj k obnovení čerstvosti chleba budete potřebovat pouze utěrku a troubu. Ručník by měl být namočený ve studené vodě. Poté by se měl omotat kolem chleba.

Klopotenko tvrdí, že pokud chléb v této podobě vložíte na 5 minut do dobře vyhřáté trouby, bude chutnat jako čerstvý chléb.

Podívejte se na video, jak oživit zatuchlý chléb:

O osobě: Jevgenij Klopotenko

Jevgenij Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Je spoluzakladatelem restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Jiní“ (Lvov), autorem populárních ukrajinských kulinářských webových stránek klopotenko.com, píše Wikipedie.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími