Od turecké se neliší: snadný recept na domácí baklavu za 15 minut

Pět jednoduchých ingrediencí, které najdete doma a ze kterých připravíte neuvěřitelně chutnou baklavu.

Rychlý recept na baklavu / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa

Mnoho lidí si léto spojuje s lahodnou vařenou kukuřicí a medovou baklavou. Jestliže uvařit si doma kukuřici je snadné, připravit baklavu na první pohled tak snadné není.

My se však naučil recept na baklavu, kterou lze opravdu uvařit za pouhých 15 minut a nedopadne o nic hůře než turecká. Na TikToku o něm vyprávěla ukrajinská blogerka Anna Skiba.

Domácí baklava – recept

Ingredience:

  • Cukr 100 g
  • Máslo
  • Ořechy
  • Med 2-3 polévkové lžíce
  • Těsto Filo 400 g

Nejprve rozpusťte máslo a potřete jím zdvojené filo těsto. Poté na máslo nasypte ořechy. Pokud jste alergičtí, můžete místo nich použít kokosové hobliny.

Dalším krokem je vyválení těsta do trubičky a jeho stlačení dovnitř. Hotovou baklavu vložte do hluboké formy vymazané máslem. Vrchní část těsta se také vymaže máslem a poté se pošle na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

Zatímco se baklava peče, můžeme si připravit cukrový sirup. V hrnci smícháme 100 mililitrů vody, 100 gramů cukru a 2-3 lžíce medu, poté dáme vařit, dokud se všechny ingredience zcela nerozpustí.

Posledním krokem je zalití baklavy sirupem a odstavení na 5 hodin, aby se rozležel.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak si doma připravit lahodnou baklavu:

O osobě: Anna Skiba

Anna Skiba je ukrajinská bloggerka, která má na TikToku předplacený milion uživatelů. Blogerka sdílí svůj život na sociálních sítích a také zajímavé recepty a flyhacky.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími