Pokud dáte cibuli do blízkosti jednoho produktu, který většina náš krajan konzumuje, velmi rychle se zkazí.
Jaká zelenina by se neměla chovat v blízkosti cibule / koláž: My, foto depositphotos.com, pixabay
Dozvíte se:
- Jak skladovat cibuli
- Které potraviny by se neměly skladovat v blízkosti cibule
Jednou z nejnepříjemnějších sití, která může v kuchyni nastat, je, když začnete vařit, vezmete do ruky potraviny a zjistíte, že se již zkazily. Abyste se takové nepříjemnosti vyhnuli, vyplatí se věnovat pozornost tomu, které produkty lze skladovat v blízkosti kterých a které ne.
Zejména některé druhy zeleniny nelze skladovat s takovými produkty, se kterými se „nekamarádí“, protože pak se kažení urychlí. Pokud jde o cibuli, i ta má takové „nepřátele“, píše express.co.uk.
Ukazuje se, že cibule vydrží déle, pokud není skladována společně s bramborami. Jde o vyšší obsah vlhkosti. Brambory mají vysoký obsah vlhkosti, což může způsobit, že cibule vyteče a zkazí se dříve, než by se jinak zkazila.
Funguje to však oběma směry a cibule může negativně ovlivnit i brambory, protože uvolňuje plyn etylen, který může způsobit, že brambory velmi rychle dozrají.
Cibuli je třeba vždy skladovat na chladném, suchém a dobře větraném místě. Měla by být chráněna před přímým slunečním světlem a jinými zdroji tepla a je třeba dbát na to, aby neupadla, protože to může způsobit její poškození a vést k vnitřní hnilobě.
Vysoká vlhkost vzduchu může také způsobit, že cibule začne klíčit.
Pokud jde o brambory, je důležité neuchovávat je v polyethylenovém sáčku, protože potřebují cirkulaci vzduchu. Měli byste je dát do papírového sáčku a umístit na tmavé místo.
Kde můžete a kde nemůžete skladovat cibuli / Infografika: My
O zdroji:
. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.