Takový dezert je skvělou volbou pro domácí sladkosti.
Plombier dort bez pečení se připravuje jednoduše a rychle / My image
Milovníkům sladkostí bude určitě chutnat domácí Plombier dort bez pečení. Nemusíte dlouho dělat kůrky, hlídat troubu, piplat se s těstem. Dezert se vydaří neuvěřitelně vzdušný a chutný a krém je sladký a jemný.
Fancy Plombiere Cake – recept na rychlé pečení
Taková pochoutka se připravuje i bez piškotů – stačí vzít ty nejjednodušší ingredience a smíchat je ve správném pořadí, a pak udělat krém. Oblíbený dort se vydaří hned napoprvé a potěší chutí z dětství známého plombiru.
Ingredience na dorty: 1. Sušenky, které se dají použít na přípravu dortu:
- Dvě stě padesát gramů mouky;
- sedmdesát gramů cukru;
- sto padesát gramů másla.
Ingredience na krém:
- dvě slepičí vejce;
- sto padesát gramů cukru;
- sáček vanilkového cukru;
- dvě lžíce škrobu;
- padesát gramů másla.
Nejdříve je třeba připravit smetanu. K tomu v hrnci rozšleháme vejce, škrob, cukr a vanilin. Šlehejte metličkou, dokud nezískáte homogenní hmotu. Poté přidejte zakysanou smetanu a znovu prošlehejte. Dejte na střední teplotu a vařte, dokud hmota nezhoustne. Měla by se neustále míchat metličkou, aniž by se opouštěla plotna, jinak se smetana připálí. Po zhoustnutí nechte 15 vteřin stát a odstavte z plotny, poté přidejte máslo, důkladně promíchejte a odstavte.
V samostatné míse smícháme mouku s cukrem, máslo v mouce vyválíme a nastrouháme nahrubo přímo do mísy se sypkými surovinami. Nakonec máslo s cukrem a moukou utřete do pískové drobenky. Drobky nasypeme na suchou pánev a osmažíme je dozlatova.
Dort sestavte pomocí cukrářského kruhu nebo formy. Na dno dáme dvě lžíce drobenky, zarovnáme a vymažeme krémem. Takto postupujeme, dokud nám nedojdou ingredience, poslední vrstva by měla být potřená krémem. Poslední krok – dort pošleme na 2-3 hodiny nebo přes noc do lednice, aby dobře ztuhl. Dort můžeme podávat tak, jak je, nebo ho podle potřeby ozdobit, například nastrouhanou bílou čokoládou.