Pokud jste koupili „smolné“ mandarinky, lze je snadno oživit.
Chycené kyselé mandarinky – co dělat / depositphotos.com
Sezóna mandarinek začíná v zimě – lidé kupují tyto plody po kilech, protože jsou kromě chuti dobré i přímou asociací s Novým rokem a zimními svátky. Naučte se, jak mandarinky během několika minut osladit, pokud se ukáže, že jsou kyselé.
Jak udělat kyselé mandarinky sladkými – jednoduchý hack
Důvodů, proč jsou mandarinky kyselé, může být mnoho – existují odrůdy, pro které je taková chuť zcela přirozená, dále příliš brzká sklizeň a nevhodné podmínky pěstování.
Představte si však, že jste přišli domů z obchodu s pytlíkem voňavých plodů, jeden oloupali, ochutnali a mandarinky jsou kyselé. Co dělat? Vyhodit je? Vůbec ne – jejich chuť můžete ovlivnit. Dokonce k tomu ani nepotřebujete cukr – pokud jsou mandarinky kyselé, použijte .obyčejná voda.
Vezměte si hlubokou mísu (takovou, do které se vejde všechno ovoce) a naplňte ji horkou vodou, kolik snesou vaše ruce. Vložte do ní všechny mandarinky a počkejte 10 minut. Ovoce vyjměte, vložte do misky nebo vany s ledovou vodou a nechte je takto ještě 5 minut.
Tento jednoduchý lifehack vám pomůže, abyste si sami napravili chuť zakoupené pochoutky, a svým přátelům pak řekněte, jak díky elementárním fyzikálním zákonům a rozdílu teplot velmi rychle a snadno udělat kyselé mandarinky sladkými.
Druhá možnost, jak osladit mandarinky, pokud není možnost nalít vodu do jedné nádoby, pak do druhé, přenášet ovoce z místa na místo – druhá možnost, jak osladit mandarinky, pokud není možnost nalít vodu do jedné nádoby, pak do druhé, přenášet ovoce z místa na místo. vložte je do mikrovlnné trouby. Tajemství je jednoduché – stačí do mandarinek udělat několik zářezů nebo vpichů, vložit ovoce do mikrovlnné trouby, nastavit časovač na 30 sekund a zapnout plný výkon.
Až uslyšíte signál, že mikrovlnná trouba skončila, počkejte, až ovoce zcela vychladne, vyjměte je, oloupejte a ochutnejte. Vsadíme se – i ty nejkyselejší mandarinky budou určitě několikanásobně sladší a také získají zajímavou pečenou chuť.